2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleştirildi

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleştirildi

Ağrı Valiliği, İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Türk El Sanatlarını Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Ağrı’da gerçekleştirildi.Ulu...

Ağrı Valiliği, İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Türk El Sanatlarını Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Ağrı’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye, Ağrı Valisi Musa Işın, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Aslan, yaptığı konuşmada, kongreyle İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin yurt içi ve dışındaki en önemli bilim yuvaları arasındaki konumunun daha da perçinleneceğine inandığını söyledi. Bir şehri yaşanmaya değer kılan şeyin, o şehrin üzerinde kurulduğu değer sistemiyle şehrin insanlarının bağlı bulunduğu değerler arasındaki bağ olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslan, Selçuk Üniversitesi’nin kongreye katkılarına dikkat çekerek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.

“Kongre ülke bilimine önemli katkılar sağlayacak”

Vali Işın da, valilik ve üniversitelerin iş birliğiyle gerçekleşen kongrenin kent ve ülke bilimine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, dünyanın farklı noktalarında yaşanan sorunların sona erdirilmesinde sosyal bilimlerde çalışmalar yürüten bilim adamlarına önemli görevler düştüğünü aktardı.

Kongrenin düzenlenmesinde paydaş olan Selçuk Üniversitesi adına konuşan Ahmet Aytaç ise, Sultan Alaeddin Keykubat ve Hz. Pir’in şehri payitaht Konya’dan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in selamlarını getirdiğini ifade ederek, kongrenin önemine değindi. Aytaç, “Millet ve devletin hayrına olan her meselede, bilim çıtasını her geçen gün yükseğe taşıyan İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne her türlü desteği vermeye hazırız. Gelecek yıl ki kongreye Konya’da ev sahipliği yapmaktan onur duyacağız” dedi.

Bu haber toplam 978 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya