2014 oldukça verimli geçti

2014 oldukça verimli geçti

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Oda olarak 2014 yılını son derece verimli geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin 2023’te Konya Ticaret Odası’nın Konya vizyonuna katkısını en üst düzeye çıkaracak 6 temel yapıyı hayata geçirmek olduğunu söyledi

Konya Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda 2015 yılı Oda Bütçesi ve Faaliyet Programı görüşülerek kabul edildi. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 2015 yılı Oda bütçesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında 2014 faaliyet raporu ve 2015 yılı programı hakkında bilgi verdi. Başkan Öztürk, KTO Meclisi olarak 2014 yılında gerçekleştirdikleri projelerle Oda üyelerine ve Konya’ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 2015 yılında devam eden projeleri tamamlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

FUAR MERKEZİNİ BÜYÜTTÜK

Selçuk Öztürk, “Oda olarak 2014 yılını son derece verimli bir yıl olarak geçirdik. Uluslararası Fuar Merkezimizi Türkiye’nin en büyük 3. fuar merkezi haline getirecek olan projemizi tamamlayarak 2014 Tarım Fuarını yeni fuar merkezimizde gerçekleştirdik. Odamız bünyesinde faaliyet gösteren KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ve KTO Karatay Üniversitesi’nde de ciddi bir yapılanma gerçekleştirerek Üniversitemizin hem fiziki yapılanmasını hızlandırdık hem de öğrenci sayısında yüzde 50 oranında artış yakaladık. Çok önem verdiğimiz Mesleki Eğitim Merkezi projemizde de ilgili tüm prosedürleri tamamlayarak projenin başlangıç imzasını attık. Hedefimiz 2023’te Konya Ticaret Odası’nın Konya vizyonuna katkısını en üst düzeye çıkaracak 6 temel yapıyı hayata geçirmektir. Bunlardan ilki olan Uluslararası Fuar Merkezimiz 2023’te Konya’yı Türkiye’nin fuarcılık merkezi yapacaktır. KTO Karatay Üniversitesi bugün 3000 öğrencisiyle bölgenin gelecek vadeden üniversitesi olmuştur. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin kuruluş izinlerinin alınması ile büyümesini hızlandıracaktır. Üçüncü yapımız ise beşeri sermayemize yönelik çalışmaları gerçekleştirecek olan KTO Karatay Üniversitesi’nin kurucu vakfı KTO Eğitim Sağlık Vakfı’dır. Vakfımız Konya’nın en nitelikli kız öğrenci konukevini Karatay Üniversitesi’ne kazandırdı. 2015 yılında erkek öğrenci konuk evimizde faaliyete geçecektir. Dördüncü yapımız ise insanın en hayırlısı insana en faydalı olanıdır anlayışıyla şehrimize kazandıracağımız Mesleki Eğitim Merkezimizdir. Bu merkezimiz şehrimizin ve ülkemizin kanayan yarası ara eleman açığı sorunumuza çözüm oluşturacaktır. 130 kişilik yatılı yurdu ile birlikte hizmete girecek Türkiye’nin en modern merkezimizin temelini 2015’te atacağız. Beşinci yapımız, Türkiye’nin ilk yerel Dış Ticaret Merkezi olacaktır. Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine Konya’nın sağlayacağı katkıyı artırmak için kuracağımız merkezimizde şehrimiz firmalarına, ihracatlarını artırmaları için her türlü destek verilecektir. Altıncı yapımız gene Türkiye’nin ilk yerel Düşünce Enstitüsü projemizi Konya’ya kazandırmak olacaktır. Konya Ticaret Odası’nın bir senkronizasyonla yöneteceği tüm bu yapılar ile Konya’nın beşeri ve ekonomik yapısını daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Bu yapı ile son dönemde ortaya çıkan şehirlerin rekabetinde Konya’yı öne çıkaracağız” dedi. Öztürk, “2015 yılında KTO üyelerimizin işlerinde bolluk ve bereket temenni ediyor; yeni yılın ülkemiz, milletimiz, şehrimiz ve üyelerimiz için hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi