Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

2019 Seçimlerine doğru Eskil’de Seçim gündemi-1

2019 yerel seçimleri yaklaşıyor. Eskilde aday enflasyonu yaşanıyor. Daha önceki yazılarımda bol adaylı bir seçim olacak demiştim.

Aday ve aday adayları sahaya indi.

Şuana kadar aday yada aday adaylığını açıklayan basına yansıyan isimler;

Ömer Uzar, Recep Çelen, Mustafa Zavlak, İsmail Meral, Mimar Kazım Mutlu, Necati Belgemen, Memiş Dişikitli, İsmail Şahin, Selim Sinan Güdendede Bu isimlere son olarak Mustafa Ceylan eklendi.

Birde Ak Parti politikaları doğrultusunda tetikte bekleyen İbrahim Güdendede, Sadrettin İriş ve Eski Belediye Başkanı Şerafettin Meral gibi isimlerin bu yarışa katılmaları mümkün olabilir.  Sayın Meral bana göre bu sefer sessiz ve derinden gidiyor. Ne yapacağı şu an tam kestirmek mümkün gözükmüyor. Kendisini aradım ve sordum.

  1. Başkanım, Aday mısın, değil misin dedim.  “Susma hakkımı kullanıyorum” dedi.

Bana sözü aday olursa ilk bana söyleyecek bekleyip göreceğiz.  Susma hakkını kullanan birini tenkit etmek çok doğru olmasa gerek.

Adayların hepsi Eskil için değerli insanlar. Ben şu ana kadar hiç kimsenin kişilikleri üzerinden yazmadım. Yazmamda Benim için projeleri var mı, yok mu ben ona bakarım var ise bana güzel olanı tebrik eder. Aklıma yatmayanı eleştiririm. Bu da benim en doğal hakkım olsa gerek…

Aday adaylarının İsmail Şahin,  haricinde diğerleri Ak parti diyor.   Madem Ak parti diyor ise Ak parti yerel seçimlerde nasıl bir politika izleyecek onu da kısaca açıklayayım.

Edindiğim bilgi, Ak parti tek kelime ile önce mevcut belediye başkanları ile yola devam edip etmeme konusunu değerlendirip karara bağlayacak, bu değerlendirme tahmini olarak 05 Kasıma kadar sonuçlandırılıp Mevcut Belediye Başkanına tebliğ edilecek…

Eğer devam derse Ak parti aday adayı başvurusu bile almayacak, yok yeter arkadaş derse o zaman aday adayları başvuruları alınacak aday adayları içerisinden bir aday belirleyip çalışmalara başlanacak…

Buradan anlaşılan durum Niyazi Alçay aday olma fikri var ki!  Necati Belgemen’in çağrısına cevap vermedi.  Ama Sayın Belgemen’in çağrıyı yapması iyi oldu.  Sayın Belgemen’in çağrısından sonra Mustafa Zavlak, Recep Çelen, Mustafa Ceylan gibi isimler adaylığını açıklama fırsatı buldu. Sayın Belgemen’in çağrısından sonra aday adaylıklarını açıklayarak halka kendilerini ifade etme fırsatı buldular.  Kısaca burada Sayın Belgemen seçim atmosferinin başlamasına neden oldu.

Burada adaylara açık çağrım,

Madem Eskil Belediye Başkan adayısınız, Eskil Belediyesinin Ne kadar bütçesi olduğunu, bu bütçenin ne kadarı iller bankasından, ne kadarı su ve diğer gelirlerden ve en önemlisi Ankara merkezli gelen bütçe ne kadar bunlar hesap edilerek projelerini ortaya koysunlar. Yoksa bende adayım derim Konya Aksaray Yolunu Eskil içerisinden geçireceğim derim.

Sonuç Olarak, geçen haftadan başlayan ve uzun bir yazı dizisi ile, kendim için doğru gördüklerimi yazmaya devam edeceğim. 

Devam edecek…

Bu yazı toplam 3120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum