23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşku içinde kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşku içinde kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aksaray'da, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kutlama töreni düzenlendi.

Törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Baro Başkanı Erhan Toprak, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, 23 Nisan tarihinin bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün; diğer taraftan yarının liderleri, geleceğin güvencesi çocuklar için bir şenlik olduğunu söyledi.

Kartal konuşmasında: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ilk milli bayram olmasının yanında dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırmaktadır. Milletçe gurur ve sevinçle kutladığımız bugünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve bu cennet vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Şiirlerin okunduğu kutlamalarda öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunulurken İstiklal Savaşı mücadelesinin anlatıldığı gösteri vatandaşlar ve törene katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Kutlamalar sonunda Aksaray Valisi Ali Mantı kutlama programını hazırlayan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve öğretmenleri tebrik ederken gösterileri sunan öğrencilerle fotoğraf çektirerek bayramlarını kutladı.

 

d40yuwnw4aagtvy.jpgd40zodxxsaanfbn.jpgd40zpzexkaaqayx.jpgd400bzow4aisun4.jpg

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.