24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaklaşık 24 yıldır yatağa bağımlı olan ve hayatı evi ile hastane arasında geçen 45 yaşındaki Hatice Yılmaz'ın hayali...

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaklaşık 24 yıldır yatağa bağımlı olan ve hayatı evi ile hastane arasında geçen 45 yaşındaki Hatice Yılmaz'ın hayali 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının başladığı gün kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalye ile gerçek oldu. Mutluluktan gözyaşı döken Hatice Yılmaz'ın bu mutluluğunu görenler ise duygusal anlar yaşadı.

Eşi ile ilçeye bağlı Anabağlar Mahallesinde müstakil evde yaşayan Hatice Yılmaz, akciğer yetmezliği, böbrek yetmezliği ve eklem sorunları nedeni ile yaklaşık 24 yıldır evinden dışarıya ancak hastaneye gitmek için yakınlarının yardımı ile çıkabildi. Bir zamanlar dizlerindeki sorun nedeni ile tekerlekli sandalyeyi uzun süre kullanan hayırsever Meliha Meraklı, ilçede bir çok engellinin umudu olan Seydişehir Ümit Çocukları Derneği yetkililerine derneğe bir akülü sandalye hediye etmek istediğini söyleyince yetkililer harekete geçti. Hatice Yılmaz'ın yıllar süren yatak esareti ise bugün kendisine akülü aracının verilmesi ile sona erdi.

Mutluluktan ağlayan Hatice Yılmaz, dernek yetkilileri ve hayırsevere dualar ederek, "Böyle insanların Allah eline ayağına taş değdirmesin, bizim gibi insanlara ne mutlu böyle yardımcı oluyorlar. Allah kimseye böyle bir şey vermesin. Hepinizden Allah razı olsun, yardımcı olan, benim gibilerin evine gelip halini soranlardan. 23-24 yıl oldu bir hastane bir ev annem babamla bahçeye götürürler" dedi.

Engelliler için malzemeler üretenlere hep dua ettiğini söyleyen hayırsever Meliha Meraklı da, "İçeride kapalı olan hastalar bunlar sayesinde topluma kazandırıldı, sokağa çıktı, yürüyor, etrafı görüyor ne kadar güzel. Bundan sonra kendisi gidecek ne güzel bir avantaj. Benim her iki ayağımda protez var, ben de bunları çok kullandım. Ben bunlarla da yürüdüm, bastonlarla da yürüdüm, Allah'ıma şükürler olsun yürüyorum. Sen de bunu öğreneceksin, çok rahat gidip geleceksin" şeklinde konuştu.

Seydişehir Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ise Engelliler Haftasında tüm engellerin kaldırılmasını dileyerek, "10-16 Mayıs Engelliler Haftasının bugün başladığı gün, biz de bu anlamlı güne bir engellimize bir akülü araç vererek sevindirelim istedik. Hatice hanım bize akülü araba ihtiyacını bildirdi. Biz de geldik inceledik, uygun gördük ve bir hayırseverimiz sağ olsun bu arabayı ben almak istiyorum dedi. Biz de buna aracılık ettik ve bugün Hatice hanımı akülü arabasına kavuşturduk. Biz bu yardımı yapan Meliha hocama, eşine ve tüm Seydişehir halkına teşekkür ediyoruz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının tüm gönüllerdeki engellerin kaldırılmasını diliyoruz" dedi.

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

24 yıllık hasret Engelliler Haftasında sona erdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya