4. Akşehir XC Open Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi

4. Akşehir XC Open Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Pa...

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması yapılan ödül töreni ile son buldu.

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, THK Sportif Havacılık ve Şampiyonalar Daire Başkanı Bekir Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, bazı kamu kurum müdürleri ile yamaç paraşütü yarışmasına katılan sporcular katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren yarışma direktörü Abdullah Yıldız, “ İki gün olarak planlanan Akşehir XC Open 2016 yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Çok verimli ve yeterli olduğu inandığım bu görev tamamlandı. Emniyetli olması benim için çok önemliydi. 126 arkadaşımızla bu görevi tamamladık. Devamında daha büyüyerek ilerleyeceğini düşünüyorum. Ben burada olmaktan hep mutlu oldum. Bu dönemde iki yıldır tanıdığım başta THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ’a bu kalabalık ekibi getirerek organize ettiği için çok teşekkür ediyorum. Onun haricinde yarışmada görev alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Yamaç Paraşütü takımımızdaki pilotlarımıza yardım eden Akşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tabi ki, bu yarışmanın yarışma olabilmesi için yarışmacı olmak gerekiyor. Tabii sizlerde buraya uzaklardan geldiniz. Sizlerde çok güzel uçuşlar yaptınız hepinizin ayağınıza sağlık” dedi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin yaptığı konuşmada ise, “Dördüncüsü yapılan XC Open Mesafe Yarışması Akşehir organizasyonu başarıyla sonuçlandı. Dün biz de orada özellikle sporcularımızla birlikte o güzelliği paylaştık. Belki kanatlarımız yoktu, biz de uçmak isterdik ama birazda cesaretimiz yoktu. Fakat böyle giderse cesaret toplayacağız. Ben dahil olmak üzere belediye başkanımızla Akşehir üzerinden şöyle bir şehri göreceğiz. Şehre yukarıdan aşağıya bakmak ve o güzel manzarayı bir de gökyüzünden izlemek bizim için ayrı bir tecrübe olur diye düşünüyorum. Çünkü sizleri misafir ettiğimiz bu şehir gerçekten tarihi ile kültürüyle ve Orta Anadolu’daki sivil mimari örnekleriyle, Selçuklu eserleriyle çok özel bir şehir. Sanıyorum sizler dün hem bu güzel şehri havadan gördünüz hem de yağmurdan dolayı yere inince gezme imkanını buldunuz. Bu anlamda da sizler bu zenginliğin, güzelliğin bir kısmına tanıklık ettiniz. Sizlerin Akşehir’in gönül elçisi olduğunuzu düşünüyorum. Dolayısı ile bizde sizlere böyle bir imkanı sağlayarak ve sağlama noktasında bir şeyler yapabildiysek sizleri burada misafir edebildiysek bu anlamda da, mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu yamaç paraşütü etkinliklerini devam ettireceğiz” diye konuştu.

Son yıllarda bu yarışmalar kategorisinde büyük bir aşama kaydedildiğini altını çizen THK Sportif Havacılık ve Şampiyonalar Daire Başkanı Bekir Akyüz ise, “Önümüzdeki yılın ikinci kategori yarışmasının ayaklarından bir tanesinin burada olmasını planlamanın yerinde olacağını düşünüyorum. Bununla yetinmeyeceğiz ve Akşehir böyle gittiği sürece Akşehir’e Avrupa Kupasını getireceğiz. Bir Avrupa Kupasını veya bu hiçte hayal değil bir Avrupa Şampiyonasınında Akşehir’de olmaması için hiçbir sebep olmadığını düşünüyorum. Bu yarışmanın organizasyonu yapılmasında başta emeğe geçen herkesi yürekten alkışlıyorum hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Ekrem Çavdar Paraşütü pistinde yarışmacıların havada birer birer havalandığı sırada büyük heyecan yaşadıklarını dile getiren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “O gökyüzündeki rengarenk görüntüler gerçekten görülmeye değerdi. Orada fevkalade bir görüntü sergilediniz. Sizleri tebrik ediyorum. Yağış oldu belki kısa tutuldu ama bence maksat hasıl oldu güzel bir yarışma oldu. Ben hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Daire Başkanımızın da ifade ettiği gibi niye burada bir Avrupa Şampiyonası olmasın. Abdullah Yıldız beyle konuştuk ve Akşehir’in hava şartları itibari ile eğitim için biçilmiş bir kaftan olduğunu, Türkiye’de Denizli, Kayseri’den sonra üçüncü olan bir yer olduğunu ifade etti. Biz belediye olarak desteğimizi artarak vermeye devam edeceğiz. Bu organizasyon İki yada 3 tanesi uluslararası nitelikte olmak kaydıyla Akşehir’de yapılan toplam altıncı organizasyondur. geçen yıl Almanya’dan gelen sporcularımız vardı, bu gün aramızda Avusturalya’dan gelen misafirlerimiz var. Onları da bir kez daha yürekten kutluyorum teşriflerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Akşehir tarihi ile doğal harikalarıyla, geçmişte çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok güzel bir yer. Bunu havadan gözlemlemek ayrı bir şans ama ben diyorum ki, havadan gözlemleyelim ama emniyetli olmak adına tedbirli olalım. Ben burada yürekli sporculara bir kere alkışlıyorum tebrik ediyorum, gerçekten her spor güzel ama bu spor sadece gayret gerektirmiyor aynı zamanda yürekte gerektiriyor. Bu anlamda sizleri yürekten kutluyorum. Bundan sonraki organizasyonlarda başarılar diliyorum hepinize Akşehir halkı adına saygı, sevgi muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

4. Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması katılan Avusturalyalı sporcu Pilot Brain Webb’te yaptığı konuşmada, “Akşehir halkı sıcakkanlı ve çok misafirperver. Bu ilgilerinden dolayı Akşehir’de çok mutlu oldum. Avusturalya’da gittiğim uçuş bölgelerinde genelde sadece kuru ve neredeyse yağmurun hiç yağmadığı sıcak yerler var. Buraya geldim yağmur yağdığı için ayrıca çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalarına ardından yarışmada dereceye giren kulüp ve pilotlara programa katılan protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kulüp Takımları klasmanında birinciliği Gazi Havacılık Kulübü, İkinciliği Çankırı Havacılık Takımı, üçüncülüğü ise Antalya Yamaç Paraşütü Kulübü kazandı. Erkek yarışmacılarda birinciliği Mustafa Aztekin, ikinciliği Seçkin Aparı, üçüncülüğü ise Erdem Korkmaz kazandı. Bayanlara birinciliği Gülşah Asmalı, ikinciliği Cansu Atabey, üçüncülüğü ise Burcu Demiröz kazandı. Tüm yarışmaya katılan sporcular içerisinde ilk üç sırayı alan pilotlar Brain Webb, Umut Aslan ve Türkay Biliyor olurken Bayanlar Genel Klasman üçüncüsü Tuğba Hasgül oldu.

Madalya ve kupaların verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1423 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.