‘48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu

‘48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile düzenlenen "48. Lise Öğrencileri Araştırma...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile düzenlenen "48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması" kazananları düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Koordinatörü NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Erişmiş, yaklaşık olarak 2 bin 500 ziyaretçinin geldiği harika bir bilim şöleni geçirdiklerini belirterek, "Buraya 100 tane proje geldi. Şimdi de 17 tanesi birincilik ödülü alarak Ankara'ya gidecek. Lütfen bize, jüri üyelerimize kızmayın. Gerçekten çok özverili çalışmalarda bulundular. Biliyoruz ki bu projelerden her biri değerlidir, belki 5 sene sonra bir yerde karşılaştığımızda ben bilim insanlarının yaptığı harika çalışmaları görüp onlarla gurur duyacağım. Hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, bu proje yarışmasının kaybedeninin olmadığını hep beraber kazanıldığını kaydederek, "Başarının gelebilmesi için her daim istikrarlı çalışmak gerekiyor. Tüm arkadaşlara katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum ve gelecek için de devamlılık diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan mutlu olduk belki önümüzdeki yıllarda Konya'da okuyacaksınız her birinize üniversite hayatlarınızda da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen ödül takdim töreninde ise protokol üyeleri kazananlara ödüllerini takdim etti.

Ödül alan Konya Bölge 3.'lerinin isimleri şöyle; "Biyoloji Alanı; Ali Günalp Çelik ve Ekin Nur Numanoğlu, Coğrafya Alanı; İpek Duygu Özdemir, Mert Can Çetiner, Değerler Eğitimi Alanı; Hasan Yaylagülü, Gizem Çarkacı, Fizik Alanı; Rabia Beril Özdemir, Şehla Nurefşan Sancak, Kimya Alanı; Feyzan Topbaş, Neriman Bilge Muslu, Kodlama Alanı; Kerem Peker, Aykut Durgut, Matematik Alanı; Ali Bacaksız, Psikoloji Alanı; Osman Aslan, Arda Bilgili Sosyoloji Alanı; Şükran Kurt, Kadriye Öztürk, Tarih Alanı; Arife Erdoğan, Teknolojik Tasarım Alanı; Özgür Kuzucu, Ege Arda İnan, Türk Dili ve Edebiyatı Alanı; Zeynep Güneş, Münire Tosun."

Ödül alan Konya Bölge 2.'lerinin isimleri şöyle; "Biyoloji Alanı; "Bahriye Büşra Kaya, Coğrafya Alanı; Emine Büşra Arslan, Değerler Eğitimi Alanı; Fatma Kılınç, Zafer Artıkoğlu, Fizik Alanı; Arif Emre Kiraz, Ömer Enes Akgül, Kimya Alanı; Ali Çalışır, Kodlama Alanı; Buket Naz Zeren, Ahsen Bölükbaşı, Matematik Alanı; Ömer Talip Akalın, Faruk Avcı, Psikoloji Alanı; Simge Gürcan, Aylin Arıduru, Sosyoloji Alanı; Ahmet Fırtına, Ali İhsan Şencan, Tarih Alanı; Fatmanur Eker, Merve Çiçek, Teknolojik Tasarım Alanı; Gamze Aksoy, Betül Gürler, Türk Dili ve Edebiyatı Alanı; Pakize Yanık, Melek Çolak."

Ödül alan Konya Bölge Finalistlerinin isimleri ise şöyle; "Biyoloji Alanı; Bora Şener, Hamide Nur Kol, Mehmet Can Dursun, Özge Ceren Apalı, Coğrafya Alanı; Cerengül Taşbaş, Pınar Porsuk, Değerler Eğitimi Alanı; Şeyma Nur Çiçek, Sena İrem Çakal, Fizik Alanı; Yeşim Öksün, İrem Özbek, Abdullah Hafi Bingöl, Mehmet Hüseyin Dikici, Kimya Alanı; Murat Şakar, Mei Melisa Chen, Kodlama Alanı; Tanıl İnci, Aydın Gary Yıldız, Matematik Alanı; Halil Salih Orhan, Psikoloji Alanı; Reyhan Ceren Akdoğan, Ebrar Şahin, Sosyoloji Alanı; Mehmet Ali Şimşek, Nurhayat İlgin, Müstecep Büyükkeçeci, Semra Sevinç, Tarih Alanı; Fatma Neval Günay, Erkan Ülker, Buse Dikmen, Teknolojik Tasarım Alanı; Mehmet Bal, Ayşegül Kaçar, Mevlüt Furkan Demir, Muhammed Ali Çaylak, Türk Dili ve Edebiyatı Alanı; Birsen Mantaş, Fulya Gedik."

‘48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu

‘48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim