87 yaşındaki gaziden anlamlı mesaj

87 yaşındaki gaziden anlamlı mesaj

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Kore gazisi Mustafa Usta, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle katıldığı törende vatan hainlerine anlamlı mesajlar göndererek, “Vatana göz dikenlerin g...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Kore gazisi Mustafa Usta, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle katıldığı törende vatan hainlerine anlamlı mesajlar göndererek, “Vatana göz dikenlerin gözü kör olsun” dedi.

19 Mayıs Gaziler Günü, Beyşehir’de de düzenlenen törenle kutlandı. Gaziler Günü dolayısıyla Anıt Alanı’nda düzenlenen törene Beyşehir Kaymakam Vekili Bayram Türker, Garnizon ve Jandarma Komutanı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rüştü Beğendi, gaziler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile bir grup öğrenci katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak, saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından tören son buldu.

Törene katılan gazilerden 87 yaşındaki Kore gazisi Mustafa Usta ilerleyen yaşına rağmen dinçliği ile dikkat çekerken, sempatik davranışları ile ilçe protokolünün ilgi odağı oldu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, yakın ilgi gösterdiği Kore gazisinin elini öpüp, bir süre sohbet etti. Özaltun, törene katılan diğer gazilerin de gününü tebrik etti.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaşadığı sevinci dile getiren Usta, Kore Savaşı’na 1950 yılının 4. ayında katıldığını anlatarak, “1953’ün 7. ayında da geldim ve parmağımdan yaralandım. 14 cephede çarpıştım. Allah Cumhurreisimize, milletimize ve vatanımıza ömür versin. Bu vatan sağolsun, vatana göz dikenin gözü kör olsun” diye konuştu.

15 Temmuz’daki darbe girişimine de değinen Usta, o gün şehit olanlara Allah’tan rahmet dileğinde bulunurken, gazi olup sağ kalanlara ise teşekkür etti. Usta, “15 Temmuz’da darbe gününü atlattık. Allah, vatanımıza böyle sahip çıkan vatandaşlara da çok ömür versin. Allah bir daha göstermesin. Başta Cumhurreisimizi, vatanı seven milletimizi eksik etmesin. Daima sağ olsun” ifadelerini kullandı.iha-20160917aw850684-3-t-005.jpg

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.