9 yıllık diz ağrıları 1 saatte son buldu

9 yıllık diz ağrıları 1 saatte son buldu

9 yıldır diz ağrıları çekerek yürüyemez hale gelen 59 yaşındaki kadın, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından yeniden yürümeye başladı.

9 yıldır diz ağrıları çekerek yürüyemez hale gelen 59 yaşındaki kadın, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından yeniden yürümeye başladı.

Van'da yaşayan 5 çocuk annesi Rüjdiye İdem'in 9 yıldır dizlerinde yaşadığı ağrı son yıllarda yürüme güçlüğüne neden oldu. Namaz kılamayan, biraz yürüyünce dinlenme ihtiyacı hisseden, eğilip doğrulamayan kadın günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Cerrahi müdahale dışında kök hücre tedavisi ve fizik tedavi gibi cerrahi dışı tüm tedavi yöntemlerini deneyen Rüjdiye İdem, sonuç alamayınca ameliyat olmaya karar verdi.

Van'dan Konya'ya gelen Rüjdiye İdem, Medova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Türkütanıt'a muayene oldu. Tip 2 Diyabet (Şeker hastalığı), tansiyon, kolesterol yüksekliği, bel fıtığı ve kanal darlığı gibi rahatsızlıkları da bulunan hastaya, "Total Diz Protezi" ameliyatı yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatta, özel parçalar ile kaplanarak ağrısız eklem hareketi için tasarlanan yapay bir eklem oluşturuldu. Ameliyattan sonraki gün yürümeye başlayan hasta 3. gün taburcu edildi.

Ağrılarının son bulduğunu ve artık rahat yürüyebildiğini söyleyen Rüjdiye İdem, "9 yıldır yürüyemiyordum. Çok az yürüsem, oturup dinlenmem gerekiyordu. Evimde bir iş yapamıyordum. Kök hücre tedavisi gibi birçok tedavi yöntemi denendi ama çaresini bulamadık. Fizik tedavi de gördüm. Ağrılarım artık çok artmıştı ve yürüyemez duruma gelmiştim. Şu an ameliyattan önceki ağrılarım kalmadı. Çok daha rahat yürüyebiliyorum" dedi.

Op. Dr. Murat Türkütanıt, topallayarak gelen hastanın ameliyatın ardından sorunsuz yürüdüğünü dile getirdi. Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Türkütanıt, "Hasta bize topallayarak geldi. Ameliyat öncesi de çok sıkıntısı vardı. Tedavi olarak "Total Diz Protezi" operasyonu uyguladık. Ameliyattan sonra 3. günde hastamızı taburcu ediyoruz. Hastamız daha iyi ve yürümesi de daha rahat. Her geçen gün daha iyiye gidecek. Hastamız değneksiz, bastonsuz gezebiliyor. 9 sene çok ciddi ağrılar yaşamış" diye konuştu.

"Ameliyattan korkmasınlar"

Uzun süre bu tür rahatsızlık çeken hastalara tavsiyelerde bulunan Op. Dr. Murat Türkütanıt, "Geç kalmasınlar, ortopediye mutlaka başvursunlar. Çünkü çok iyi sonuçları olan bir takım operasyonlar gelişti. Diz ameliyatları ile ilgili çok iyi sonuçlar alıyoruz ve hasta bir günde kalkıp yürüyebiliyor. Hastalarda hep şöyle bir korku var, "Ameliyat olduktan sonra yürüyemez miyim, ayağa kalkamaz mıyım?" diye. Böyle bir şey yok. Ameliyattan sonra ertesi gün kalkıp yürüyor hastamız. Ameliyatlarda kullandığımız malzemelerin ömrü 25-30 seneye çıktı. Önceden bu parçaların 10 senede ömrü biter gibi bir takım konular tartışılıyordu. Bu ve ameliyattan sonra yürüyememe gibi bu tür şeylerin hepsini aştık. Hastamız ameliyattan sonra kalkar, yürür, 2-3 günde taburcu olur gider. Bu tedaviler artık çok keyifli oldu. Hiçbir şekilde korkmasınlar" şeklinde konuştu.

9 yıllık diz ağrıları 1 saatte son buldu

9 yıllık diz ağrıları 1 saatte son buldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık