‘Adalet Ormanı’ Fidan Dikim Töreni Düzenlendi

‘Adalet Ormanı’ Fidan Dikim Töreni Düzenlendi

Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalana Adalet Ormanı tesis edilmesine ilişkin protokol gereğince Esentepe mevkiinde fidan dikim töreni yapıldı.

Törene Valimiz Ali Mantı, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Şenol Karadeniz, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları, Adliye Çalışanları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Aksaray Valimiz Ali Mantı törende yaptığı konuşmasında; Ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek Aksaray da Ağaçlandırma çalışmalarına katılan herkese etkinliği düzenleyen Cumhuriyet Başsavcılığı ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür etti. Vali Ali Mantı konuşmasında “İnanç ecdat olarak yeşilliğe önem veren bir milletin evlatlarıyız. Peygamberimiz kıyamet günün kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz buyuruyor. Dikilen fidanların orman olarak bizlere ve bizden sonraki nesillere büyük hizmetler verecek. Adalet Bakanlığımıza Orman İşletme Müdürlüğüne emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise konuşmasında; Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının birlikte gerçekleştirdiği bu çalışma için teşekkür ederek, son zamanlarda yurt genelinde düzenlenen pek çok etkinlikte fidan dikimi yapıldığını, Aksaray ilinin ülkemizin en az yağış alan bölgesinde olması sebebiyle orman varlığının az olduğunu, Aksaray ilinde bu tip etkinliklerin daha da çoğalması gerektiğini ve dikilen fidanların bakımının da mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever de konuşmasında ‘Adalet Ormanı’ fidan dikim etkinliğinin Denetimli Serbestlik kapsamında kamu hizmeti cezasını ifa eden 40 hükümlü ile birlikte günde 1200 fidan dikileceğini söyledi.

Cansever ilkbahar döneminde 15 bin sonbahar döneminde 20 bin fidanı toprakla buluşturma hedeflerinin olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından hazırlanan fidanların dikimi gerçekleştirildi.

 

Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.