Adamına göre siyaset yazamayız!

Belediyeler ile ilgili yazdığım değerlendirmeyi dün son olarak Aksaray Belediyesi ile sonlandırdım. Samimiyetimle söylüyorum tamamen tesadüf mahalle toplantılarına katıldım ve değerlendirmeyi buradan başlayarak yaptım. Bugüne kadar yazılarımda en çok Eskil ve Sultanhanı değerlendirmelerimde olumsuz mesajlar yazıp tepki alırdım. Ne hikmetse bu sefer birkaç yorumun dışında buralardan olumsuz tepkiler gelmedi.

       Aksaray Belediyesi ile ilgili yazdığım yazıya yorumlar yapılırken, direk açıktan alenen yazamayan isimsiz bazı kişiler özelden yazarak Yazgıya tepki gösterirken beni de fazla övmüşün diye eleştirmişler.

      Ben Coğlakı Mahallesi çalışmalarına katıldığımda Allah üzerimde şahit bire bir kesinlikle özel olarak Haluk Şahin Yazgıyla görüşmedim de. Zaten adamın bir dakikalık boş vakti yoktu. Bu tempoyu bu şekilde götürecek her babayiğidin harcı değil.

       Yazımda nerede eksik olduğunu yazdığım gibi hiç abartmadan çalışmalarını sizlerle paylaştım. Hatta yazmadığım bazı proje ve çalışmalarını da buraya almadım. 4,5 senede adam bunca geçirdiği seçim ve darbe girişimine rağmen daha ne yapacaktı ki? Aksaray´a deniz getirecek hali yoktu. Halbuki, ben nereye tepkiler var onu da yazdım.

        Yazgıyı severiz, sevmeyebiliriz veya eleştirebiliriz. Ancak ne yaptı demek insafsızlık olur. Geçmişte her dönem yapılanlarla bugünkü yapılanları kıyaslarsak konu anlaşılır. Geçmişte yapılmak istenip te becerilemeyen projeleri yapmış mıdır, o zaman takdir edilmelidir.

        Yazgı başarısız değil, aksine hizmette çok başarılıdır. Başarısızlığını söyleyim, elit tabaka ile ikli ilişkileri, bunu düzenleyecek ekip eksikliği. Eğer bunları da başarsaydı bu gün olumsuz şekilde kimse konuşmayacaktı. Ben onun için ekip ve kadro eksikliğini yazdım.

        Aksaray sadece çarşı merkezinden ibaret değil ki, Aksaray´ın 48 mahallesi var. Burada oturanlarda seçimlerde söz sahibidir. Anket yapılırken her yerle yapılıyor. Sadece çarşı merkezi ile yapılmıyor. Memuru var, işçisi var, öğrencisi ve farklı işlerde çalışanları var.

      Şu anda seçim yok, seçim çalışması yok. Çalışıyorsun seçim çalışması deniyor. Çalışmasan neden yatıyorsun deniyor. Kardeşim adam aday olsun olmasın 29 Mart´a kadar başkan  çalışmak zorundadır. Alt geçidi niye yapmıyor diye eleştiriyorduk. Şimdi kim geçiyor diye eleştiriyoruz. Yayalar için yakında buraya üst geçit yapılacak. Neden yapılmıyor diye eleştiriyoruz, yarın bu yaya geçidini kaç kişi kullanacak merak ediyorum.

       Değerlendirme yazılarımda CHP ve MHP'li belediyelerin başarılı Başkalarını da yazımda takdir ettim. Yazgının başarısını takdir edince hata mı ettik? Bu süreçte henüz aday adayları netleşmiş değil. Sadece Yılmaz Akbulut ve Volkan Eroğlu adayım demiştir.

       Geçmişte olduğu gibi Yazgının karşısına da başka adaylar çıkacaktır. Burada önemli olan kimin aday olacağıdır. Adaylar çıktıktan sonra anketler yapılacak ve değerlendirmelere göre aday belirlenecek. Mahallelere sorulduğunda yolu, suyu, kaldırımı ve çocuk oyun bahçeleri yapılmışsa vatandaşta memnunsa niye aday değiştirecekler? Vatandaş çalışmalardan memnun değilse o zaman başka arayışlar olacaktır.

        Ak Parti Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu ve il Başkanı Hüseyin Altınsoy ve yönetimi dağ başı, dere demeden köy köy geziyor. Bu güzel gelişmeyi yazdığımız gibi Yazgını başarılarını da yazmak zorundayım. Sevmediğimiz kişide olsa doğruları yazmalıyız.

       Bana göre Sayın Yazgı başarılı, ben özel meseleleri olanların tavsiyesine göre haksızlık yapıp bir iş yapmadı diye eleştiremem. Bana yazanlarda Aksaray da yapılanlara bir baksın. Kafasını kuma sokmasın, başka konularda eleştirebilirler ama çalışmadı eleştirisi yanlıştır. Bu gün aslında başka bir konu yazacaktım ama eleştirilere cevap vermek istedim.

Bu yazı toplam 1260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum