Adem Alemdar yeniden başkan

Adem Alemdar yeniden başkan

Konya Özkaymak Otel’deki yapılan İGF II. Olağan Kurulunda Genel Başkan ve Yönetim Kurul Üyeleri seçimi yapıldı.

Açık oylama sonucu İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.  Konya genel kurula federasyona üye Konya, Ankara, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri ve Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve delegeleri ile BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı katıldı.

DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN ARKASINDAYIZ

 

Divan Başkanlığına Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Divan Üyeliklerine de Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Turpçu ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran’ın seçildiği kongrenin açılış konuşmasını İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adem Alemdar yaptı. "Hoşgörü şehri Konya'ya hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında Alemdar, 14 Ağustos'ta yapılması gerekirken hain darbe girişimi ve akabinde ilan edilen olağanüstü hal nedeniyle 5 Kasım'a ertelenen 2. Olağan Genel Kurulun, yüksek bir katılımla gerçekleşmesi nedeniyle cemiyet başkanlarına ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.  Alemdar, "On ayrı terör örgütüyle aynı anda mücadele eden, yetmiyormuş gibi AB ve ABD ile de hem Suriye ve Irak'ta hem de ülke içinde terör destekçisi siyasetçilerin tutuklanması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren devletimizin yanındayız. Sağduyulu Anadolu medyası her zaman olduğu gibi şimdi de vatanının ve milletinin birliğini, bütünlüğünü ve bölünmezliğini savunmaya, demokrasi ve cumhuriyete bağlı vazifesini yapmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana sürekli batılı güçler tarafından kuşatma altında tutulduğunu, kendi başına karar vermeye kalkıştığı anda da türlü türlü algı operasyonlarına, yıkıcı ve bölücü terör faaliyetlerine muhatap olduğunu belirten Alemdar, "Anadolu basını olarak bizler, kendimizi küçük görmeyip, her daim vazifemizi en iyi şekilde yapmaya, algı operasyonlarına kapılmadan devletimizin ve milletimizin yanında ve arkasında durmaya devam edeceğiz. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu da işte bu düşünceden doğdu ve sesimizin daha gür çıkması için kuruldu. İnşallah, her türlü terörün bir ve beraber olarak üstesinden geleceğiz" dedi.

TÜRKİYE, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE OLMADIĞI KADAR ÖZGÜR BİR ÜLKEDİR

Adem Alemdar 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Avrupa ve Amerikalı yetkililerin geç gelen açıklamalarını eleştirdi.  İfade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan HDP milletvekillerine sahip çıkan Avrupalı diplomatların aynı hızlılığı ve kararlılığı 15 Temmuz gecesinde göstermediklerini sözlerine ekleyen Alemdar, “Batı Müslüman ülkelerle ve en çok da Türk milletiyle uğraşmaya devam ediyor. Bunu Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğundan bu güne kadar devam ettiriyorlar. Avrupalı devletler algı operasyonlarıyla bizleri dünyaya olumsuz göstermeye çalışıyorlar. Bizlerde kalemlerimizle durumun farkında olarak bu tür algı operasyonlarına geçit vermeyeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu günlerde basın çok önemli bir yerde duruyor. Bizde iç Anadolu bölgesi gazetecileri olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu birlikteliğiyle devletimizin arkasında duruyoruz. Biz federasyon olarak demokrasiye ve cumhuriyete tam bağlıyız. Devletimizin ve milletimizin arkasındayız. Basın özgürlüğünün farkındayız ve Türkiye basın özgürlüğü açısından dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar özgür bir ülkedir. Basın özgürlüğünün arkasına saklanarak ülkemizi bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Genel Kurulumuzun bölgemizdeki şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

PASLI VE ÖZDEMİR’DEN DESTEK

Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı da yerel basının önemine değindiği konuşmasında örgütlü faaliyetlerin daha başarılı olduğunu bu yüzden cemiyetlerin ve federasyonların daha güçlenmesini temenni ettiğini söyledi. Divan Başkanlığını yürüten Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun faaliyetlerinden bahsetti.

 

KURULLAR BELLİ OLDU

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimde İGF Genel Başkanı Adem Alemdar Genel Başkanlığa yeniden seçildi. İGF’nin yeni kurulları şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu Asil üyeler

Mehmet Emin Turpçu

Cengiz Selvi

Ali Südemen

Osman Hakan Kiracı

Hüseyin Oğuz

Alparslan Başaran

Osman Koca 

Üstün Tuncer

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Atilla Yılmaz

V.Vedat Özkeleş

Ferhat Özden

Mehmet Özdemir

Nazmi Çalışkan

Denetim Kurulu Asil Üyeler

Sefa Özdemir

Bilal Bölükbaş

Yakup Arıöz

Denetim Kurulu Yedek Üyeler

Gürsel Seçilmiş

Doğan Özmen

Ahmet Özhan

Onur Kurulu Asil Üyeler

Lokman Koyuncuoğlu

Yavuz Malkoç

Ayşe Oğuz

Onur Kurulu Yedek Üyeler

Adem Özpamuk

Yasin Can

Ragıp Cihat Mencet

Yüksek İstişare Kurulu Asil Üyeler

İbrahim Nazmi Bilgin

Mustafa Arslan

Savaş Kıratlı

Ahmet Baydar

Mustafa Yoldaş

Yüksek İstişare Kurulu yedek üyeler

Kıvanç Şimşek

Süleyman Tuzcu

Erdoğan Budak

Konfederasyon Delegeler Asil Üyeler

İbrahim Nazmi Bilgin

Adem Alemdar

Sefa Özdemir

Mustafa Arslan
Lokman Koyuncuoğlu

Savaş Kıratlı

Osman Hakan Kiracı

Alparslan Başaran

Ali Südemen

Bilal Bölükbaş

Hüseyin Oğuz

Şeref Yaşar

Mehmet Emin Turpçu

Yakup Arıöz

Cengiz Selci

Osman Koça

Üstün Tuncer

Kerem İşkan

Konfederasyan Delegeler Yedek Üyeler

Mehmet Özdemir

Doğan Özmen

Hüseyin Ölger

Yasin Can

Perihan Ersin

Süleyman Tuzcu

memleket.com.tr

haberfark.net

 

Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.