AK Parti Aksaray Milletvekilleri projeleri inceledi

AK Parti Aksaray Milletvekilleri projeleri inceledi

Aksaray Belediye Bakanı Haluk Şahin Yazgı'nın önemli projeleri arasında yer alan Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerini AK Parti...

Aksaray Belediye Bakanı Haluk Şahin Yazgı'nın önemli projeleri arasında yer alan Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerini AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile birlikte yerinde inceledi.

Toprak Mahsuller Ofisinden belediyeye devredilen ve üzerine Selçuklu Parkı inşa edilecek olan araziye Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile giden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, araziye üzerine kurulacak parkın Aksaray'a değer katacağını belirtti. Projede hiçbir ağaca dokunulmayacağını ve ağaçların yerli yerinde kalacağını ifade eden Başkan Yazgı, "Burada, yeşil alan düzenlemesi, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ile tematik parkta ne olması gerekiyorsa yapacağız. Mesela bir kütüphane yapacağız bu alana. Güzel bir eseri inşallah Aksarayımıza kazandıracağız" diye konuştu.

Tahıl depoları ve siloların bulunduğu alanda yapılan inceleme sonrasında konuşan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, "TMO, siloları kurduğu dönemde bu bölge şehir dışındaydı. Ama Aksaray hızla büyüdü. Şehir dışı gibi görülen bu alan artık şehir merkezi haline döndü. Çocukluğumuz buralarda geçti. Siloların şehrin simgesiydi ancak modern şehir olma yolunda silolar elbette burada kalamazdı. Başkanımız bu bölge ile ilgili güzel bir proje hazırlamış. Bizlerde uzun görüşmeler neticesinde TMO Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayıp bu arazi belediye devrini sağladık. Başkanımız da sağ olsun güzel bir proje hazırlamış. Mükemmel bir parka kavuşacağımıza eminim" dedi.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, modern şehirlerde yerel yönetimlerin, toplumun ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda modern kent dokusuna uyumlu park, bahçe, peyzaj, çocuk oyun alanları ve spor alanları oluşturduğunu söyledi. Serdengeçti, Selçuklu Park'ın Aksaraylıların birçok ihtiyacına cevap verecek nitelikte olduğunu ve şehre değer katacağını ifade etti.

Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, buradan da Efor Kavşağına yapılacak Piri Mehmet Paşa Alt Geçit köprüsü inşaat alanına geçerek incelemelerini bu alanda sürdürdü.

AK Parti Aksaray Milletvekilleri projeleri inceledi

AK Parti Aksaray Milletvekilleri projeleri inceledi

AK Parti Aksaray Milletvekilleri projeleri inceledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4435 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.