AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Konya İl Teşkilatı, 63'ncü İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.

AK Parti Konya İl Teşkilatı, 63'ncü İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetimi, il kadın ve gençlik kolları katıldı.

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, toplantıda teşkilat üyelerini birlik olmaya davet etti. Referandum sürecinin zor olacağını ama başaracaklarını kaydeden Arat, "Seçim Koordinasyon Merkezinin, çalışma takvimine göre programlara kesinlikle uymalıyız. Hiç kimse kendisine ayrıcalık istemesin. Yük olmayın, yük alın. Olası mazeretlerin meşru vicdanlarınızdır. Ona sorun, eksik bırakırsa kimin gücüne gideceğini bilmeliyiz. Dikkatli olmalıyız. Eğer bulunduğunuz bölgede farklı bir çalışma yapacaksanız Seçim Koordinasyon Merkezi bilgisi ve onayı olmalıdır. Hiç kimseyi suçlamadan yürüyeceğiz. Büyükleri ziyaret edip dualarını alacağız" diye konuştu.

"Milletimizin önünde yeni bir imtihan var"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanları olarak çalışmaya başlayacaklarını belirterek, "Konya'dan beklenti yüksek. Millet olarak önümüze fırsat geldiğinde her zaman güzel bir şekilde değerlendiriyor. Tarih bunun şahididir. Milletimizin önünde yeni bir imtihan vardır. Yeni bir sınavla karşı karşıyayız. Son üç yılda beş defa kurulacak olan sandıktan da milletimiz inşallah vesayetçileri, baskıcıları, emperyalistleri dış güçlerin Orta Doğu'da yeni harita çizmek isteyen güçlerin oyunlarını bozacak çok güçlü şekilde Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyecektir. Konya olarak beklentimiz en yüksek rakamlara ulaşmaktır. Bu noktada milletvekilleri, bir aylık çok yoğun bir çalışmayla bu anayasa değişikliğini milletin önüne koydular. Sandığı milletin önüne getirdiler. Milliyetçi Hareket Partisi ve sayın lideri Devlet Bahçeli bu konuda verdiği destekte tarihe geçmiştir" dedi.

"Bu anayasa değişikliği bizim için hayati önem taşıyor"

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise anayasa sürecinin o gün anayasa komisyonundan geçirildiğini hatırlatarak, "İlk yaptıkları iş meydanlara çıkıp parti önünde ilkokul öğrencileri gibi milletvekilleri bir oldu öbürleri tekrar etti. Karşılığını bulamadılar. Grup başkan vekili "seçim vardır oylar sayılır, seçim vardır oylar tartılır" diye tehdit ediyor. "Size bu anayasa değişikliğini geçirmeyiz. Cumhurbaşkanımıza seni başkan yaptırmayız" dedikleri gibi HDP'nin ve ağa babalarının söylediği gibi tehdit ettiler. Ama şunu unuttular. Şunu bilmiyorlar ki, bu millet gezi olaylarında, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz da sayılır mı tartılır mı gösterdi. 16 Nisan'da nasıl sayıldığını hem de nasıl tartıldığını Cumhuriyet Halk Partisine, onun yandaşlarına, ortaklarına göstereceğiz. Hep beraber çalışıp gayret gösterip bunu sağlayacağız. Bu anayasa değişikliği bizim için hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından İl Danışma Meclisi toplantısına geçildi.

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4307 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.