AK Parti Milletvekili Baloğlu Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Milletvekili Baloğlu Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Dolular ile Mustafa Kemal Avcıoğlu’nun eşlik ettiği basın toplantısında, Konya’daki sağlık yatırımlardan bahseden Baloğlu, “Beyşehir, Çeltik ve Kulu Devlet Hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Emirgazi, Altınekin ve Seydişehir Devlet Hastanelerinin inşası için ihaleler önümüzdeki günlerde yeniden yapılacak. Ayrıca Konya Numune Hastanesi’nin inşası, sık sık gündeme geliyor. Ama şu anda inşaat bir hayli hızlı ilerliyor. Hastanemizi 29 Ekim’de açma gibi bir hedefimiz var. Firma bunun için çalışıyor” dedi.

Şehir Hastanesi inşaatının Mart’ta başlayacağını hatırlatan Baloğlu, "Sayın Başbakanımızla yaptığımız toplantıda da konu gündeme geldi. Firma gerekli çalışmalarını tamamladı. Şu anda hiçbir hukuki veya teknik engel yok. Dolayısıyla inşaatın Mart ayında başlanması öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi açıldı. Türkiye’de sadece 4-5 bölgede bulunan bu merkez, özellikle kronik yaralarda, diyabetik yaralarda ve dolaşım bozuklukları gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan önemli bir merkezin önemli bir eksikliği kapatacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Mustafa Baloğlu, Karapınar’a da Diyaliz Merkezi ve Tomografi Merkezi açılışı olacağını hatırlatarak hayırlı olmasını diledi.

Baloğlu, “Hem Necmettin Erbakan Üniversitemiz hem de Selçuk Üniversitemiz Global Bütçe Uygulaması’na geçtiler. Bu karar, her iki üniversitemiz açısından son derece önemli. Hem hareket kabiliyetleri hem de ekonomileri açısından kolaylıklar sağlayacak. Bu uygulamaya Türkiye genelinde sadece 10 üniversitemiz var şu an. Bu 10 üniversiteden 2’i Konya’dan. Bizler de bunu son derece önemsiyoruz. Zira bu uygulama ile artık Yeşil Kartlı vatandaşlarımız, bu iki üniversitemizden sevk almadan yararlanabilecekler. Ben, bu hizmetin verilmesinde büyük katkıları olan Sayın Başbakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplu ulaşım, ekmek ve simit zamları ile ilgili de konuşan AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu, "Hammadde ve girdi maliyetlerindeki artışlar belki bu zamları zorunlu kılıyor. Ancak ben, bu zamların da vatandaşı mağdur etmeyecek, zor durumda bırakmayacak şekilde yapılması gerekiyor. Bu konuda şikayetler geliyor. Bu konuyla alakalı bizler de çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.