Ak parti özüne dönmeli

Referandum sonrası farklı yorum ve itirazlar fır gidiyor. Elbette yenen sevinirken, yenilen yenilgiye mazeret arayacak ve itirazlarda bulunacaktır, buda siyasette gayet normaldir. Bu dedikodu ve itirazlar bir süre daha devam edecek etmeye de asıl iş bundan sonra başlıyor. Bundan sonrası ise Ak Partide bir temizlik yapılması. Temizlik yapılırken Criptolar ve menfaatçiler partiden tasfiye edilerek Ak Parti özüne dönmeli.
Ak Parti ne sosyal demokrat bir parti, ne ideolojikbir parti ve ne de bir Adalet partisi ve nede bir doğruyol partisidir. Ak Parti muhafazakar çizgide islama en yakın bir partidir. Dolayısı ile bu düşünceleri benimseyip özümseyenlerle yenilenmelidir.
İnsanları satmayan, düşüncelerini paylaşan, sonuna kadar seninle beraber olacak insanlarla yeniden bir oluşumla eskiye dönülerek yola devam edilmeli. Vitrin olsun diye bünyeye alınalar sıkışınca Ak Partiyi ve Reisi satmışlardır.
Kitle partisi olayım derken alınan bazı kitleler Reisi arkasından vurmuştur. En güzel örneği Erkan Mumcu, Ertuğrul Günay ve Murat Başesgioğlu gibileri ne oldu, bir süre sonra gemiyi terkederek geminin batması için her şeyi yaptılar.
Ak Parti kitlesel parti görünümü verdikçe partiyiye ilgisi alakası olmayanlar yerleşti. Ak Partinin özü ile yaşamı tamamen ters insanlar partiye doldu. Nasıl olsa Erdoğan bu partiyi sırtlıyor bizde buradan istifade edelim diyenlerle doldu. 
Ne Milletvekillikleri ve ne de teşkilatların nasıl bir kadro ile kadrolaşmasına ve bu çizgiye uyup uymadıklarına bakılmadı. Elbette Reis herşeyi görüp takip edemeyebilir. Tıpkı Fetö olayında olduğu gibi onuda çevresindekiler yanlış yönlendirdi.
Kimisi ihale işi ile ilgilendi, kimisi başka rant işi ile ilgilendi derken bal tutan parmağını yalar durum ortaya çıktı. Bu iki farklı düşünce içinde olan dava adamı ile rant hesabı yapanları brbirinden ayırmak ve temizlemek lazım. Ülke genelinde nasıl olsa bu iş Tayyibin sırtından gidiyor diye ne halkla ne de seçmenle kucaklaştılar. Kucaklaşmayı bırakın aldıkları güçle onları saf dışı bırakarak dışarıya ittiler. Dışarıya itmekle kalmadılar onları kucaklamak yerine tavır alarak diskalife etmeye çalıştılar.
Netice itibarı ile Referandumda bundan dolayı kızanlarla, içerdeki köstebekler Ak Partinin altını delmeye çalıştılar. En kısa zamanda büyük bir temizlik yapılarak bu köstebekler deliklerinden çıkarılmalıdır. Tabi bunu derken bu ihanet içinde olanlaradır sözlerimiz. Yoksa partisine sadakatla bağlı kişiler bunun dışındadır.
Kimsenin çuvalla oyu yok, herkesin bir oyu bulunmaktadır. Kimsenin oyu bin sayılmıyor, her vatandaşın bir oyu vardır. En güzel örneği Aksaray gidilmeyen yerlerden çuvalla Reise oy çıkmıştır. Bu oylar hiçbir seçilmişin veya teşkilatın değildir. Kimse bu oylara sahip çıkmasın. Diğer illerde ise aksine şahıs ve halkı kucaklayamayan siyasiler yüzünden oy kaybı olmuştur.
Zaten Başbakan Binali Yıldırım kongre süreci müjdesi vermiştir. Bu süreç temizlik süreci olacaktır, ilçeden, ile, ilden Genel merkeze kadar bir temizlik başlayacaktır. Hatta büyük kongre öncesi bile Genel Merkezde büyük değişiklikler yaşanacaktır.
Kimin Fetö ve Cripto beraberliği varsa, kim seçmenle kucaklaşamadı ise bir temizlik kapıdadır. Eğer Ak Parti bunu yapmazsa gelecek seçimlerde ibreyi aşağaıya doğru çevirecektir. İbreyi yukarıya doğru çıkarmanın yolu özüne dönmektir.
Eğer öze dönülürse Ak Partiyi kimse tutamayacaktır. Çömleğine kurt dolduranlar acilen temizlenmeli. Kimin partiye ne katkısı olup olunmadığına bakılarak elekten geçirilmelidir. En güzeli halka sorulacak bir anketle yeni bir oluşum yapılmalıdır.

Bu yazı toplam 1581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.