Ak Partide delege oyunu

       Cumartesi günü Aksaray Ak Parti teşkilatı tarafından delege seçimi yapıldı. Yapılan seçime delege yazıldım haberiniz olsun. Delege yazılıyorum yazılmasına da seçimin ne zaman yapılacağından haberim yok. Seçim 14.00’de başlayıp 16.00’da bitiyor, ama bana 14.52’de nerede oy kullanmam gerektiği ile ilgili delege seçim bilgisi mesajı geliyor. Bende özel olarak gittim resim çektirip oy atışımı belgeledim. Birkaç mahallenin oy kullanılması ise toptancılar sitesinde yapılıyor. Arabam olmasa bu kısa zamanda gidip gelmem mümkünmüydü?

     Attığım oy pusulası içinde delege olarak benimde ismim mevcut. Orada böyle bir seçim şekline karşı olduğumu söyledim ve oyumu kullanıp doğru bir seçim şekli değil, bunu köşemde partililerle paylaşacağımı söyleyerek ayrıldım. Aslında İlçe ve İl Başkanın şu veya bu kişi olup olmadığı o kadar beni ilgilendirmiyor. Ama bir parti demokrasiden bahsediyorsa demokratik olmalı, beni sadece bu ilgilendiriyor.

      Malumunuz geçtiğimiz Mart ayında bende İl Genel Meclisine aday olmuştum. Ankara’da meclis listesine aday olarak girmeme rağmen iki gün sonra teşkilat mensupları ve Milletvekili Ruhi Açıkgöz tarafından tutar yerim konmayarak Milletvekili istifası tehdidi sonucu listeden çıkarılmıştım. Ben bu kadar kötü adamdım, ya da partiye zarar veren bir kişi idim de neden ben delege olarak yazıldım çok şaşırdım. Ya ben dürüst değilim, ya da dün beni listeden çıkarıp bugün beni tekrar delege yazanlar değil.

      Hani ben Aksaray’da sevilmeyen kişi idim ya, bunu Genel Merkeze ileten Vekilde dahil yürekleri varsa benle beraber çarşıda, pazarda, ilçede, kasabada ve köylerde birlikte dolaşalım kim itibar sahibi bunu kamera ile de tespit edip kamuoyu ile paylaşalım, yüreğiniz varsa hadi hodri meydan.

      Geçtiğimiz günlerde de dürüst ve demokratik seçim yapılsın diye yazmıştım. Madem seçim sürecini basınla paylaşıyorsun ve kamuoyuna duyuruyorsun. Peki, neden delege seçimini basına duyurup kamuoyu ile paylaşılmıyor net tarih verilmiyor? Doğrusu bu değil mi, neden kendi parti üyelerinizden bile saklayıp seçim saati içinde ve bitişine az bir süre kala duyuruyorsunuz, süreyi de 2 saat veriyorsunuz, Dürüstlük bunun neresinde?         

     Milletvekillerine bir vekil hariç duyurmuyorsun, Belediye Başkanına duyurmuyorsun, Gençlik kolları ve Kadın kollarına duyurmuyorsun. Partilileriyin haberi yok, sandık başına telefonla adam getirip oy attırıyorsun. Merak ediyorum ne kadar katılım olduğunu. Binlerce kişinin üye olduğu benim sandıkta herhalde bir 15 kadar oy kullanılmıştı. Duyduğum kadarı ile 25 bin üyeden 2 bin civarında oy kullanılmış ve bunlar Aksaray delegesini seçmiş.

      Bu kadar üyenin olduğu bir partide her sandıkta 50-60 kişi oy kullanırsa seçim sonucu ne kadar demokratik olacak veya bu seçime kim inanacak? Benim delege yazıldığım sandığa zannedersem üç kişi aynı soyadlı delege yazılmış. Bunun neresi demokratik kardeşim, bırakın parti üyeleri delegesini kendisi seçsin. Sen eline bir liste ver bunu kullan diyorsun, o zaman üye seçimine ne gerek var kendiniz eskiden olduğu gibi yazın iş bitsin.

      Ey Genel Merkez artık bu işleri bitirin Ali Cengiz oyunları son bulsun. Aksaray yıllardır bu şekilde idare ediliyor, Sayın Erdoğan’ın ismi ile seçimler alınıyor. Bir Allah’ın kulu yönetimdeki kişinin 10 tane partiye oy katkısı yok.

     Ak Partiyi partililere ve halka ne zaman açacaksınız? Bu vurdumduymazlığa ne zaman dur diyeceksiniz. Bana sus payı vermek için dün beni ölüm kalım savaşı ile listeden çıkarıp ahbap çavuş ilişkisi ile seçime gidenler neden beni tekrar delege yazdılar bunu çok iyi biliyorum. Bir Erdoğan Kaya delege olsa ne yazar olmasa ne yazar. Kimse beni bu adaletsizlikleri yazmamak için susturamaz da durduramaz da. Toptancılar sitesindeki Bera Tarım nereden aklınıza geldi? Onu söyleyeyim bu kurumun ortağı ilerde İl Başkanlığına adayda ondan.

       Burada en çok kendisine yazık eden İl Başkanı Sayın Yıldırıcı olmuştur. Seçimlerde süreci iyi yönetemediği gibi bu delege bazında da dümene gelip süreci iyi yönetemedi. Etrafına kurulan çemberi kıramadı ve dar alanda kaldı, kendisine de yazık etti.

     Kısacası bu seçimin demokratik bir seçim olduğunu kim söyleyebilir? Kardeşim yine kendinize yakın insanları aday yapın ama bu şekilde değil. Demokratik bir şekilde yapın ki herkesin içine sinsin. Umarım Genel Merkez acilen bu çarpıklığa bir neşter vurur partililer rahatlar. Yoksa kırılma ve dökülme artık kaçınılmaz diyorum. Ülkenin gözbebeği bir partiyi kimsenin kendi hesapları uğruna kırıp dökmeye hakkı yok. Madem yazdığınız delege partili neden üyelerden saklı tutuldu anlamadım, gizli saklı tutarsan dedikodudan kurtulamazsın. Kendini ne kadar savunursan savun şaibe içinden ve damgasından inanın ezilirsiniz. Zaten Ak Parti Genel Merkezi bu ayak oyunlarını bildiği için delege seçimlerine itibar etmiyor. Delege oyunu yapanların kendilerini kötü etmesinden öteye gitmiyor.

Bu yazı toplam 2000 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum