Ak Partide kongre demokratik olmalı

Ak Partide 5 olağan kongre süreci başlıyor. Konuyla ilgili olarak Perşembe günü Ak Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamanın içinde delege tespitinden söz edince adil bir delege seçimi olmalı. Neden derseniz şundan önemli, parti yöneticilerinin ne kadar akraba ve eş dostu varsa delege yazılmamalı. Artık Ak Parti aile partisinden çıkarılmalı, ya da köy ve kasabalarda delege yazarken parti yöneticilerinin dostlukları parti önüne geçmemeli, şehirde oturan köyde oturuyormuş gibi yazılmamalı.
Ben isterseniz Sayın Yıldırıcının konuyla alakalı takvim başlangıcı beyanının bir kısmını sizlerle paylaşıp daha sonra düşüncelerimi ve endişelerimi yazayım.
“ Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır.

5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile sandık konularak yapılacaktır.

Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir.
Delege seçimleri İlçelerimizde, köy ve mahallerimizde 18 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasında aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır.
Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir.”

Sayın Başkanın demokrasinin temeli köy ve kasabalarda atılacak sözüne aynen katılıyorum. Ancak umarım bu sözler sadece açıklamalarda kalmaz, Sayın Başkan bu süreci iyi takip eder. Eğer takip edip demokrasiyi işletmezse kırılmalar kaçınılmazdır.
Neden derseniz, bugüne kadar yapılan seçimlerde hep eş dost ve akraba ilişkileri ön planda oldu. Gerçek partililer partinin kapısına yaklaştırılmadı. Eğer buna itiraz eden olursa geçmiş bir İl Başkanımızın partiyle alakası bile olmayan 60 tane çevresini delege yazdığını biliyoruz. Ben hatta bu delegeleri hala saklıyorum, gerekirse bunları tek tek yazarım.

Ak Parti için her şeyini ortaya koyan partililer delege yazılmazken, partiye söven ve hakaret eden insanların delege olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık parti dar çerçeveden geniş kitleye açılmalıdır. Partiye her oy veren ve üye olan insan delege olma şansını yakalamalıdır.

Bu demokratik seçim süreci doğru işler, işin başındaki insanlar yönlendirme yapmazlarsa demokratik bir seçim olur. Demokratik seçim olurken kırılmalarda olmaz, herkes şapkasını önüne koyup eyvallah der hakkına razı olur.

Neler yaşamadık ki, Ak Partiye binlerce kişi oy verirken, partiyi dar bir çevrenin elinde tutması ve seçimlerde adaylarda bile ahbap çavuş ilişkileri yaşandı. Bir büronun 3 ortağı, enişte kayın bir yerlere seçiliyor. Sanki koskoca Aksaray’da adam yokmuş gibi, bu partide bunları yaşadık. Partide zerre kadar emeği olmayan insanların eş dost hatırı ile bir yerlere seçildiği dönem artık kapansın. Partinin gerçek sahipleri gelsin, hak edenler bu partide olsun. Krallık gibi koskoca ilde adam yokmuş gibi sürekli aynı adamlar artık dinlensin. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yoruldu ama bizimkiler hala yorulmadı. Yıprandınız kardeşim artık bir kenarda dinlenin, perde arkasından da çekilin.
Bazı gerçekler artık konuşulmalı ve susanlar sesini çıkarmalı. Parti artık kitle partisi oldu ise artık kitlelere hitap etmeli. Belli bir azınlığın elinde şamar oğlanı gibi kullanılmamalı. Ben biliyorum bazı guruplar bana sövecek ve eleştirecek, hem de eleştiriyorlar. Çünkü falanın adamı gibilerinden, sen adam ol herkese kucak aç senin de adamın olalım. 12 senedir susmak yetmiyor mu bundan sonra susma yok, parti kimsenin babasının çiftliği değil.

Eskildeki Belediye Başkanının şikâyeti bu sıkıntıdandı. Adam kendi partisinin Belediye Başkanına hakaret ettiği gibi bana da ilçe Başkanı kendi Başkanını övdüm diye mail ile hakaret etti. Sonra Savcılığa verdim uzun araştırmalar sonunda İlçe Başkanın bilgisayarından çıktı. Kendisi işi oğlunun üzerine attı ve oğlu mahkemeden ceza almıştır. Bu nasıl bir particilik ve anlayış anlamış değilim. Umarım demokratik bir delege seçimi ile seçime gidilir ve kazanan Ak Parti ve Aksaray olur.

Bu yazı toplam 2249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum