AKMEK’te hazırlanan ürünler, İş’te Kadın Festivali’ne damgasını vurdu

AKMEK’te hazırlanan ürünler, İş’te Kadın Festivali’ne damgasını vurdu

Aksaray Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "İş'te Kadın Festivali" düzenledi.

Aksaray Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "İş'te Kadın Festivali" düzenledi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen festival, AKMEK ürünlerini sergisinin açılışı ile başladı. Açılışa, Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aktaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Yazgı ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek start verilen İş'te Kadın Festivali'nde ilk etkinlik AKMEK ürünlerinin yer aldığı sergide gerçekleştirildi.AKMEK'li hanımlar tarafından yapılan kağıt rölyef, çini, yağlı boya, porselen boyama, çeyiz ürünleri,takı,kurdele nakışı,iğne oyası ve ahşap boyama gibi 100'den fazla eserin yer aldığı el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. AKMEK sergisini gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Yazgı ile beraberindekiler hanımlar tarafından hazırlanan ürünleri ilgiyle inceledi.

Başkan Yazgı, "Belediyemize ait AKMEK'te kadınlarımızın yapmış olduğu el ürünlerimiz var. Resimden tutun karakalem, yağlı boyamaya, kağıt röleve varıncaya kadar bir çok çalışma var. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şeyden önce kadınlarımızın neler yapabildiğini, sanat anlamında neler gerçekleştirdiğini, böyle bir imkan verildiği zaman nasıl içeresindeki cevheri çıkarabildiğini görmüş olduk. Bu nedenle mutluyuz. Bugünde çok yoğun bir programımız var. Kendi dalında başarılı olmuş kadınlarımız buraya gelecekler hem kadınlarımızla beraber söyleşi yapacaklar konuşacaklar bu iki tane etkinliği bir arada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası resmen kadın festivali oldu. Bu festivali seneye daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise, "Her şeyden önce Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı'ya teşekkür ediyorum. AKMEK kursu ile burada kadınlarımızın neler yapabileceğini birlikte gezerek gördük. Gerçekten Aksaray şaheser eserler üretebilecek insanlar yetiştiriyor. Ben belediye başkanımıza buna desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şunu gördüm ki kadınlarımızın içinde bir cevher var. Erkeklerin aklına gelip tasarruf edeceği bir çok şeyi kadınlarımız yapmış, aşmış. Aksaray'ın kültürü için gerçekten önemli bir çalışma olmuş tabi festival havasında olması ayrı bir güzellik olmuş gün boyu tüm kadınlarımıza ayrılmış olması gerçekten güzel bir düşünce olmuş o yüzdende teşekkür ediyorum. inşallah kadınlarımız önümüzdeki yıllarda Aksaray'ı Türkiye'de ve dünyada bu çalışmalarını sergileyerek daha güzel temsil ederler" diye konuştu.

AKMEK’te hazırlanan ürünler, İş’te Kadın Festivali’ne damgasını vurdu

AKMEK’te hazırlanan ürünler, İş’te Kadın Festivali’ne damgasını vurdu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.