Aksaray Belediyesi, altyapı çalışmalarında atağa kalktı

Aksaray Belediyesi, altyapı çalışmalarında atağa kalktı

Hürriyet ana yolu üzerinde 4 bin 300 metre içme suyu hattı, 2 bin 400 metre de kanalizasyon terfi hattı çalışması yapılıyor.

Aksaray Belediyesi, yaz sezonun başlaması nedeniyle altyapı çalışmalarında adeta atağa kalktı.Hürriyet ana yolu üzerinde 4 bin 300 metre içme suyu hattı, 2 bin 400 metre de kanalizasyon terfi hattı çalışması yapıyor.Aksaray belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi“Hürriyet yolu olarak bilinen ana yolda içme suyu hattı ve kanalizasyon hattı yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Bu bölgede yıl içerisinde çok sık arıza veren içme suyu hattı yenileniyor. Ekiplerimiz tarafından büyük bir özveri ile sürdürülen çalışmalarda toplamda 4300 metre içme suyu hattı döşenmeye başlandı. Bu hattın 3900 metresi eskiyen asbest hatların yenilenmesi olmak üzere 400 metresi de yeni döşenecek hattı oluşturmaktadır.

İÇME SUYU BORULARI TEKNOLOJİYE UYGUN OLARAK DEĞİŞTİRİLİYOR

Asbest olan hatlar günümüz içme suyu teknolojisine ve standardına uygun olarak Polietilen borular ile değiştiriliyor.  Bu değişiklik sonrası bölgede olan arızalar bitecek, eskiyen boruların oluşturduğu kayıpların önüne geçilecek ve vatandaşımıza basıncı daha iyi içme suyu ulaştırılabilecektir. Bu bölgeye 2017 yılında da 2600 metre tatlı su hattı döşenmişti.

Yeni döşenecek içme suyu hattı ile birlikte kısmen; Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Laleli Mahallesi, İstiklal Mahallesi etkilenecek, arıza yaşamayan ve basıncı daha iyi suya kavuşabileceklerdir.

İçme suyu çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon ekipleri de çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Aynı yol üzerinde kanalizasyon terfi hattının yapımına başlandı. Yapılacak çalışma ile Hürriyet yoluna 2.400 metre 400 mm çapında Polietilen boru ile kanalizasyon terfi hattı döşenecektir.

Daha önce Laleli mahallesinin bir kısmında bulunan evlerde kot problemi olduğundan dolayı kanalizasyon bağlantısı yapılamıyordu. Buraya yapılan kanalizasyon terfi merkezi ile birlikte vatandaşların evlerine kanalizasyon bağlantıları yapılmaya başlanacak ve vatandaşımızın bu problemi ortadan kaldırılacaktır. Terfi merkezi, Hürriyet yoluna kanalizasyon ekipleri tarafından döşenecek basma hattı ile birlikte kollektör hattına bağlanarak ana hatta ulaştırılacaktır.”

thumbnail_3-005.jpgthumbnail_6-005.jpg

 

Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.