Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Aksaray Bir Fizyoterapist Bir Bel-Boyun Sağlığı

Aksaray fizyoterapi de yenilikler dünyanın değişimine ayak uyduracak şekilde devam ediyor. Her hastalık için çözüm denemelerinin yapıldığı kadar olmasa da korunması için çalışmalar da yapılıyor. Aksaray fizyoterapi de bu güncel yaklaşımlarla yeni gelişmelerin takipçisi olarak merkezler kendilerini yenilemeye ve gelişimle-dönüşümün gerisinde kalmamaya çalışıyor. Yenilenme iyidir, geçmişle olan bağlantılar birikim üzerine olursa… Hatalardan ders almakta bir birikimin kullanılmasıdır. Sağlıklı bel-boyun için tecrübe edilmiş bilgilerin aktarılması için geç kalınsa da nereden başlanırsa kar olarak düşünüp yolumuza devam edeceğiz.

               Aksaray ilk fizyoterapist kavramını duyalı daha çok zaman geçmedi. Bel-boyun sağlığında korunma yöntemleri üzerine de kalıp bilgiler haricinde özel bilgilere girmesi de çok eskiye dayanmıyor. Aksaray bir fizyoterapist bir sağlıklı bel-boyun derken biraz işin ehemmiyetini biraz da mesleki vurgulamaya yaptık.  Aksaray da bel ve boyun sağlığına dikkat çekmek için uzun süredir çalışıyoruz.  Bel ve boyun sağlığını korumanın önemini anlatmak için önce şunu söylemekte fayda var. İş hayatını gribal enfeksiyonlardan sonra en çok kısıtlayan sağlık sorunu bel-boyun problemleridir. Bundan korunmak demekse iş hayatına dâhil tüm yaşamda sağlığın kapısını aramış olmak anlamına gelir. Aksaray da sağlığı biraz hoyratça kullandığımızı kimse inkâr edemez. Önce iş sonra sağlık sıralamasının hala tam değiştiğini de düşünmüyorum. Bir anda yerleşen hastalıkları saymazsak seviyesi olan ve zamanla yerleşen bel-boyun sorunlarında en son aşamalara kadar bekleniyor. Aslında sorunun öncesinde korunmak ne kadar önemliyse sorunun ilk aşamalarında önlem almakta diğer aşamaları kadar ilerlemesinden daha iyidir. Bir fizyoterapi ve bir sağlıklı bel-boyun hayal değildir. Sağlığı korumak, sağlığı koruyarak çalışmak ulaşılamaz bir hedef değildir. Üşütme-terleme konusunda Aksaray koşulları dikkate alınarak giyinmek gerekir. İş sırasında temkinli davranıp altın kurallar dediğimiz koruyucu hareketlere dikkat edebiliriz. Düzenli spor ve egzersiz reçetesi ile kaslarımızı hep zinde tutabiliriz.

               Bir fizyoterapi bir sağlıklı bel-boyun hayal değildir. Aksaray da okul döneminden itibaren eğitim ile bu sağlanabilir. Eğitim ile çalışma hayatından önce bireylere bu konu öğretilirse ve eğitim sürekliliği sağlanırsa inanıyorum ki bu hayal gerçek olacaktır. Sağlık en büyük nimettir. İş hayatı, aile hayatı ve hobilerimiz sağlığımızla birlikte yürür ve sağlık olmadan zaman bile ilerlemez.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 1594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.