Aksaray Devlet Hastanesinde neler oluyor?

Beni tanıyanlar bilirler, ben ne talimatla, ne telkinle ve ne başka bir şey karşılığında yazı yazan bir yazar olmadığımı bilenler bilir. Ne zamana kadar, kalben inandığım ve gidip bizzat gördükten sonra eminsem o konuda yazı yazarım. Hatta şunu neden yazmıyorsun diyenlerde bana neden sorusu sorma yerine bana resmi belge ve bilgi vermesi lazım. Dolayısı ile bu yazacağım yazı konusunda aldığım duyum sonucu gidip araştırdım hasta yakınları ile konuştum. Yani kamu oyunun rahatsızlığını gidip hiç bir yetkili ile konuşmadan araştırdım

Yetkililere gitsem mutlaka beni ikna etmeye çalışacaklar. Yarın yine bana niye uğramadın diyeceklerini biliyorum. Benim ne Sağlık il Müdürü ile bir yakınlığım ne de düşmanlığım var. Bu güne kadarda sadece hayırlı olsun ziyaretine gitmişimdir. Aynı şekil Hastane baş hekimini hiç tanımam ve samimi söylüyorum ne adını ve ne de soy adını biliyorum.

Ancak Hastane Başhekimiyle ilgili bildiğim ise Aksaray’a nasıl getirilip Baş hekim yapıldığıdır. Gerek duyarsam bunu da yazarım. Ama Askeri personelken POF. olduğu için bir siyasetçimiz farklı telkinlerle ilimize atanmasını sağladığını biliyorum.

Ben işin bu tarafına bakmıyorum, ben hastanedeki idare şekline bakıyorum. Hastanemiz iyi yönetilmiyor ben ona bakarım. Güzel bir hastane yapıldı yapılaması nada acaba ne kadar güzel hizmet veriyor? Doktorların çoğu idareden şikayetçiler. Bundan dolayıda rapor almaktadırlar. Kaç tane doğum uzmanı doktorumuz görev yapıyor? Kaç tanesi raporlu? Aksaray’dan dışarıya kadın doğum hastası kaç kişinin sevki yapıldı? Kaç branşta ne kadar eksik doktor var, bana bunun cevabını verirlerse sevinirim ve buradan da yazarım.

Baş hekim doktorlarımızla ne kadar ikili ilişkiler içerisinde. Baş hekim zaman zaman hastaları ziyaret edip hal ve hatırlarını sorarak şefkat dağıtıyor mu? Ne kadar sempatik ve hastane çalışanları ile ikili ilişkileri ne kadar, bunları öğrenmek istiyorum.

Kimse kusura bakmasın son dönemlerde hastaneden sürekli şikayetler gelmeye başladı. Dolayısı ile gerek Milletvekillerimiz ve gerek sayın valimiz zaman zaman hastaneye giderek hastalarla hasbıhal etmeli. Seçim bitti artık işe odaklanıp hizmet vermeliler.

Mesele sadece oraya, buraya ve tüm kurumlara senin adamın benim adamım meselesinden kurtulunarak liyakatli kişiler atanmalı. Halka kim daha iyi hizmet ediyor buna bakılmalı. Getirdiğimiz kişiler ne kadar liyakat ve verimli bir şekilde üretebiliyor, buna bakılmalı. Yoksa sadece koltuk dolsun diye yetkili atanmamalı.

Hani hastanenin yakınındaki katı atık tesisini kaldıracaktık? Burasının akıbeti ne durumda? Aynı şekilde Sağlık ve Hamidiye'den gelip Hastane yakınından geçen bataklık kapanacaktı? Bu bataklığa kaç tane kanalizasyon bağlı bir bakın. Bu kanalı geniş borularla 2-3 km. Mesafe ile kapalı alandan geçirmek çok mi zor?

Neden bizim Tıp Fakültesi çocuklarımız Konya’da okuyor? Şu gereksiz yere yapılan Özel İdare yurdu uzun zamandır Kredi Yurtlar Kurumuna verilmeye çalışıldı. Zaten Aksaray’da yurtlar %70 dolulukla çalışıyor.

Bu yurdu henüz tam teslim alınmadan tekrar geri alarak, Tıp Fakültesine çevrilemez mi? hazır bina uzun zaman beklemek yerine bu bina tekrar alınarak Tıp Fakültesi yapılmalı. Zaten bu yurt Üniversitenin yakınında bulunmaktadır.

Ben bu tür çalışmaları artık görmek istiyorum. Hem hastanede stajlarını yaparlar, hemde artık Tıp Fakültesi hayata geçmiş olur. Siyasilerimizden bu tür çalışmaları beklemekteyiz. Hastanemizde şikayetler hızla artmaktadır. Yine siyasi ve yetkililerimiz bu konu üzerinde araştırma yaparak vatandaşa sağlıklı hizmet verilmesi sağlanmalı. Neden doktorlar bizim hastanemizde çalışmak istemiyorlar bunlar araştırılmalıdır.

 

Bu yazı toplam 1664 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum