Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Aksaray Fizyoterapi ve Sağlıklı Yaşamın Sırları

Sağlık yaşam sırrı hep merak konusudur. Filmlerde, romanlarda ve öykülerde ölümsüzlük arayan kahramanlar vardır. Ölümsüzlük aslında sağlıklı ve sonsuz bir hayat özleminin imgeleşmiş halidir. Sağlık insanın doğumundan önce anne karnında iken başlayan bir serüvendir. Sağlığın mitlerde de yeri insan iç selliğindeki değerinden kaynaklı olarak yer alır. Dinlerde de sağlıklı yaşam önerileri ve sağlığın değeri üzerine tavsiyeler mevcuttur. İnsan varoluşu sağlık ve yaşam ikilemiyle devam ediyor. İlk insandan günümüze sağlık ve yaşam beklentisi hep aynı kalmıştır.

               Aksaray da sağlıklı yaşam için yenilikler devam ediyor. Yeni merkezler, cihazlar ve yöntemler ile sağlığı korumak ve yaşamı kaliteli sürdürmek amacıyla yeni yerler açılıyor. Spor merkezleri, havuzlar ve koşu alanlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Kırsal yaşamdan şehir hayatına geçişte hızla devam ediyor. Kırsalda da imkânlar gün geçtikçe arttığı için toplumun herkesi mi sağlık hizmetlerine kolay yoldan ulaşabiliyor. Sağlık sadece hastalıkla değil hastalanmadan önceden korunabilecek bir kazanımdır. Aksaray fizyoterapist kavramının değeri burada daha da artmaktadır. Sağlıklı yaşamın sırrının hastalık tedavisinden önce hastalıktan korunmakta olduğunu düşünüyorum. Bir şeyden korunmaksa öyle kolay değildir. Bireyin yaşadığı dünya da sadece virüs, bakteri ya da buna benzer düşmanlarla değil içsel faktörlerle de mücadele edilmesi gerekir. Yaşlanmak başlı başına bir konudur. Günümüz dünyasında sağlıklı yaşlanma kavramının yerleşmesi de bundandır. Sağlıklı yaşlanma vücutta gelişimin yavaşlamasını kasteder aslında, doku gelişimi öyle ya da böyle devam eder ancak bu ivmede bir azalma söz konusudur. Tahrip edici faktörler ise her zaman aynı hızda devam eder. Bu da zamana karşı bizim aczi yetimizi oluşturur. Sağlıklı yaşamın sırrını öğrenmeye çalışırken bu noktaları kaçırmamak gerekir. Burada sağlıklı yaşam sırrının insan yaşantısında gizli olduğunu söyleyebiliriz. Bu gerçekleri bilerek yaşamak gerekir. Aksaray da hava koşulları, çalışma şartları ve toplum kültürünün iyi kavranması ile çoğu sorun çözülebilir.

               Aksaray koruyucu fizyoterapi ile tanıştı. Sağlığı korumak gerektiğini de anlamak için çok uzun yıllar yaşamamız gerekti. İnsanoğlu hayatının bir döneminden sonra sağlığı korumak için çalışmanın yetersizliğini gördü. Sağlıklı yaşamın sırrına ermek için damdan düşenlerin tavsiyeleri ve artık uzmanlaşmış alanlardaki profesyonellerin desteğinin önemini kavradı.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.