Aksaray girişimcilik kursu başlıyor

Aksaray girişimcilik kursu başlıyor

2019 yılında girişimcilik kursları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 765 girişimci adayı başarılı eğitim programlarının ardından işyerlerini açarak çalışma hayatı içerisinde girişimci olarak yerlerini aldılar.

2019 yılında da girişimci sayısını artırmak için Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı iş birlikteliğinde 50 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolüne imza atıldı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Girişimcilik Kursları” devam ediyor. Genç girişimciler tarafından yoğun ilgi gören Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri girişimcilerden gelen talep üzerine ihtiyaç doğrultusunda 50 kişilik girişimcilik kursu açılıyor. Müracaatlar bizzat girişimciler tarafından İŞKUR 'da gerçekleşiyor.

SON MÜRACAAT TARİHİ 30 MAYIS 2019

Son müracaat tarihi 30 MAYIS 2019 olup, müracaat edeceklerin bizzat İŞKUR 'a müracaatı ve E-Devlet şifresi ile KOSGEB üzerinden işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu iki grup halinde 10 – 13 MAYIS 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Aksaray il ve ilçelerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan ve kendi işyerlerini açan girişimcilerin başarılı performansları genç girişimci adayları açısından girişimcilik kurslarının tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

2018 YILINDA 100 ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

Geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğumuz girişimcilik kurslarında 100 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız iş projelerini İŞKUR ‘a teslim ederek, 2018 yılında yeni girişimciler olarak kendi işlerinin patronu oldular. Değişik mesleklerden kendi işlerini kurarak 50 bin TL ye kadar hibe desteğinden yararlandılar. Bunun dışında da bu sertifikayı alan yüzlerce vatandaşımız kendi işini kurarak kendi işlerinin patronu oldular. Temennimiz işgücü piyasası içerisinde artık gençlerimizin iş arayan değil, işveren gençler olmasını sağlamaktır.

AYRICA AKSARAY’I YENİ GİRİŞİMCİLER İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

10 – 13 MAYIS tarihlerinde gerçekleşecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin, 25 ’er kişilik gruplar halinde, günde 8 saat olmak üzere toplam 4 gün süreceğini, 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceğini, eğitim giderlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını ve kursa katılanlara (emekliler, çalışanlar vb. hariç) günlük 20 TL cep harçlığı ödeneceğini, genel sağlık sigortası kapsamında primlerinin yatırılacağını söyledi.

Eğitimde girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimci kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı, kavramı ve öğeleri, iş modeli, iş planına yönelik atölye çalışmaları yer alacak.

Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı‘na, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ve KOSGEB 'e teşekkür ederiz.

 

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.