Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye Birincisi Oldu

Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye Birincisi Oldu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ‘Genç Hatipler Minberde’ isimli hutbe yarışması Türkiye Finali Malatya “Yeni camii”deyapıldı. Yarışmaya Malatya halkı büyük ilgi gösterdi.

Finalin açılış konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI yarışmanın çok anlamlı ve önemli olduğunu belirterek yarışmacı örgencilere başarılar diledi.Daha sonra söz alan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ ise hutbe okuma yarışması finalinin bu yıl ilk defa yapıldığını bundan sonrada devam edeceğini belirtti.Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK ise yarışmanın öğrenciler için önemli olduğunu belirterek İmam Hatipliler bu günlerin kıymetini çok iyi bilmeliler,daha önce bu ülkede imam hatipliler çok zor günlerden geçtiler.Özellikle 28 Şubat sürecini imam hatip lisesinde çalışanlar, okuyanlar ve çocuklarını oraya gönderenler bilebilir.Çeşitli bahanelerle sürekli önleri kesildi ;ancak bu gün 1 milyon 210 bin öğrencinin okuduğu” İmam Hatip”liselerinin eğitim öğretim sistemi içerisinde yer aldığını belirtti.“ Lütfen bu günlerin kıymetini bilin.Şükredin; ne kadar şükrederseniz sayınız, kaliteniz ve başarınız o kadar artar.” dedi.

Konuşmaların ardından hutbe okuma yarışmasının finaline geçildi. Finalde kendi bölgelerinin biricileri olan AKSARAY, KONYA, ANKARA, İSTANBUL, AĞRI, BURSA ,VAN, GAZİANTEP, DENİZLİ ve SAMSUN illerinin temsilci öğrencileri  hutbelerini okudular.Yarışma sonunda Aksaray Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yaşar KAYA Türkiye birincisi, Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan ATMACA ikinci ,Bursa Gemlik Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Cemal FURKANGÜL üçüncü olmuştur. Malatya Valisi Süleyman KAMÇI birinci olan Yaşar Kaya’yı altınla ödüllendirmiştir. Ayrıca yarışmaya katılantüm okullara plaket verdi. haberfark.net

Bu haber toplam 5750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim