Aksaray Kapalı Salı Pazar Yeri ve Kadın Aktivite Merkezinin Temel Atılıyor

Aksaray Kapalı Salı Pazar Yeri ve Kadın Aktivite Merkezinin Temel Atılıyor

Mevcut Salı pazaryeri alanı, modern pazaryeri alanına dönüşüyor...

Aksaray Belediyesi, mevcut Salı Pazaryeri alanına modern bir pazaryeri kuruyor. 12 Bin 168 m2 kapalı alana sahip yeni kapalı Pazaryeri projesinin temeli 27 Mayıs tarihinde atılıyor. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, temeli atılacak proje ile ilgili olarak iklim koşullarına bağlı olarak zor şartlarda satış yapan pazarcı esnafının ve Aksaraylıların; Alışveriş Merkezi konforunda yeni pazaryerinde alışveriş yapabileceğini kaydetti.

Daha önce semt pazarlarına yönelik yapılan gezilerde pazarcı esnafını ve halkı dinleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, esnafın ve halkın isteğini göz ardı etmedi. ‘Söz Verdiğimiz Gibi’ diyerek başladığı belediye hizmetlerine Pazaryeri proje sözünü de ilave etti. Pazarcı ve halktan gelen yoğun istek üzerine geçtiğimiz yıl Pazar pazaryerinin etrafını kapatan Başkan Yazgı, halkın memnuniyeti üzerine Yavuz Sultan Selim Mahallesinde Çarşamba Pazarının da etrafını kapatmıştı.

Semt pazarı gezilerinde halka ve esnaflara mevcut Salı Pazarının yerinde kalacağı sözü veren Başkan Yazgı, “Semt Pazarı denilince akla Salı pazarı geliyor. Biz bunu biliyoruz elbette. Semt pazarlarını şehir merkezinden kaldırmayı düşünüyorduk. Ancak seçim öncesinde ve sonrasında yaptığımız gezilerde esnaflarımız ve halkımız Salı pazarının kaldırılmasını istemediler. Bizde projemizi bu doğrultuda şekillendirdik” diye konuştu.

AYNI GÜN KADIN AKTİVİTE MERKEZİNİN TEMELİNİN KAZI TÖRENİ YAPILACAK

Kapalı Pazaryeri projesinin temeli atılmasının ardından Ereğli Kapı Mahallesinde eski Hocalar Halısaha alanı olarak da bilinen arazi üzerine Kadın Aktivite Merkezinin temel kazısı yapılacak.

  Kadın Aktivite Merkezi projesinde;

Yüzme havuzuSaunaBuhar odasıFıtness salonuSpor salonuKütüphaneKabul ve dinlenme salonu’ndanoluşan bir tesis olacak.

Başkan Yazgı, her iki tesisinde Aksaray’a hayırlı uğurlu olmasını dilerken, 27 Mayıs günü saat 11.30 düzenlenecek olan temel atma törenin tüm Aksaraylıları davet etti.    haberfark.net

Bu haber toplam 5924 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.