Aksaray Ticaret Borsası dev projelerle gelirini 5 yılda yüzde 500 artırdı

Aksaray Ticaret Borsası dev projelerle gelirini 5 yılda yüzde 500 artırdı

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da 1967 yılında kurulan Aksaray Ticaret Borsası, yaptığı önemli projelerle...

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da 1967 yılında kurulan Aksaray Ticaret Borsası, yaptığı önemli projelerle gelirini 5 yılda yüzde 500 artırdı.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, tek amaçlarının üreticiye kazandırmak, memlekete hizmet etmek olduğunu söyledi. 1967 yılında kurulan Ticaret Borsasında 2013 yılında görev geldiklerini belirten Özkök, yapılan çalışmalarla hem borsayı, hem üreticiyi hem de ülke ekonomisini ciddi anlamda canlandırdıklarını ifade ederek, 5 yılda borsa gayrimenkul ve nakdi hesabının yüzde 500 artış sağladığını kaydetti. Büyük projelerle şehre hizmet ettiklerini belirten Özkök, "1967 yılında kurulmuş olan borsamız bizim 2013 yılında görevi devraldığımızda 4 milyon 30 bin lira gibi nakit ve gayrimenkul mal varlığı vardı. Bugün itibari ile borsamız yüzde 500 artış sağlayarak 22 milyon 700 bin liralık gayrimenkul ve nakit varlığımızla Türkiye'nin hızla ilerleyen ilk borsaları arasında yer almıştır. Bu da bizim ne kadar prensipli ve kararlı çalıştığımızı ortaya koyuyor. Bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Ama Aksaray Ticaret Borsası şu günlerde hep büyük projelerle gündeme gelmektedir. Daha önce yaptığımız tarım ticaret merkezi insanları doğduğu yerde doyurabilmek için Ortaköy ve Eskil ilçemizde oluşturulan tarım ticaret merkezlerimiz ve üreticiye daha iyi hizmet etmek, ürettiği ürünü daha iyi paralara satabilmesi için TMO'ya ait birimleri de devralarak tüccar ve üreticilerimizi buluşturduk. İnşallah bunu da başardık. Önümüzdeki günlerde çok önemli bir proje olduğu ortaya çıkacak" dedi.

"Türkiye'de ilk kez tarım ve organize hayvancılık bölgesi oluşturduk"

Türkiye'de bir ilke imza atarak Türkiye'nin en büyük tarım ve organize hayvancılık bölgesini oluşturduklarını ifade eden Özkök, "Biz hiçbir işin ortasını yapmadık, yapmayacağız diye de karar aldık. Yine Aksaray'da Türkiye'de bir ilk olan Türkiye'nin en büyük tarım ve organize hayvancılık bölgesini oluşturduk. Şu an itibari ile bakanlığımızın önünde. Bu hafta içinde imzadan çıkacak ve Aksaray'a 100 bin tonluk et üretim tesislerini oluşturacağız. Zaten Türkiye'nin 1 milyon 100 bin ton et ihtiyacı var. Bunun 100 bin tonunu Aksaray karşıladığında Türkiye et ihtiyacının yüzde 10'unu Aksaray karşılayacak ki bu çok büyük bir tarımsal organizasyondur. Türkiye'de bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşayacağız hep birlikte" diye konuştu.

"Dev projelerimiz hızla devam edecek"

Aksaray'a yine ilk olarak canlı hayvan borsasını ticaret borsasının kazandırdığına dikkat çeken Özkök, "Aksaray'daki tarım ve hayvancılık popülasyonunu genişleterek ticareti kolaylaştırdık. Bunlar çok önemli projeler. Ama Aksaray'a, Aksaray Ticaret Borsası olarak biz farkındalık yaratan projelerle hizmet etme amacımız olduğu için biz hemen yanı başımızdaki 70 dönümlük araziyi 2015 yılında tesis ederek Türkiye Odalar Borsalar Birliğine bağlı TOBB ETÜ Üniversitesine ait ve bünyesinde uluslararası girişimcilik ve ticari bilimler fakültesini Aksaray'a kazandırmak için senato kararını çıkarttık. Şu anda YÖK'te imzada beklemektedir. Bunlar bizim için çok önemli projelerdir. Yeni dönemde de inşallah Aksaray'a çok büyük önemli projeler kazandıracağız. Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin her ile bir meslek lisesi yaptırmasından sonra ilçelere de birer meslek lisesi sözü vardı. Ortaköy ve Eskil ilçemize inşallah birer adet meslek lisesi yapacağız ki bunlar da bizim için çok önemli. Sonradan ilçe olan Sultanhanı için de bir adet meslek lisesi yapacağız" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası dev projelerle gelirini 5 yılda yüzde 500 artırdı

Aksaray Ticaret Borsası dev projelerle gelirini 5 yılda yüzde 500 artırdı

Aksaray Ticaret Borsası dev projelerle gelirini 5 yılda yüzde 500 artırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi