Aksaray Üniversitesi'nde “Yetimlerle El Ele” Kermesi!

Aksaray Üniversitesi'nde “Yetimlerle El Ele” Kermesi!

Aksaray Üniversitesi ve İHH Aksaray Temsilciliği, yetimler yararına kermes düzenledi. Dünyadaki yetim gerçeğine dikkat çekmek için yapılan etkinlik öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar kermesi gezdi ve yapılan çalışmanın önemli olduğunu belirtti. Dünya’da savaşların, iç çatışmaların, doğal afetlerin ve hastalıkların var olduğunu, bu unsurlar nedeniyle pek çok çocuğun küçük yaşta anne-babasız kaldığını ifade eden Prof. Acar, “Yetimlere yardım etmek ve bunun için çeşitli etkinlikler düzenlemek herhangi bir yardım faaliyeti gibi değerlendirilmemeli. Çünkü yetimlere küçük yaşlardan itibaren toplum sahip çıkmazsa, onların hayata tutunmaları bir hayli zor olabiliyor. Üniversite olarak yetimler için yapılan pek çok organizasyonun içinde olduk ve destek verdik. Bundan sonra da aynı hassasiyeti sürdüreceğiz” dedi.

İHH Aksaray Temsilcisi Önder Özkan, “Bu şekilde projeler yürüterek insanların dikkatini yetimlere çekmek istiyoruz. Dernek olarak Aksaray’da 102 yetime sahip çıkmaktayız. Çocuklarımıza sadece maddi destek vermiyoruz. Aynı zamanda Genç İHH ekibimiz ve gönüllü öğretmenlerimiz, yetimlerimizi topluma kazandırmak için eğitimler veriyor. Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Üniversitemize ve Sayın Rektörümüze, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kermes, ASÜ Konferans Salonu Fuaye Alanında gün boyunca devam etti. Etkinlikte, yetimler için gerçekleştirilen faaliyetlerin görsellerinden oluşan bir de sergi açıldı.   

haberfark.net

Bu haber toplam 2210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.