Aksaray Valiliğinden Yaşlılar Haftası mesajı

Aksaray Valiliğinden Yaşlılar Haftası mesajı

Aksaray Valisi Ali Mantı'dan Yaşlılar Haftası mesajı

Toplumumuzun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür ve medeniyet değerlerimizin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları dolayısı ile değerli büyüklerimiz, aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Yaş almak bir dağın tepesine çıkmaya benzetilebilir. Zirveye çıkmak zor ve zahmetlidir ama zirveye doğru atılan her adım bakış açısının ve ufkunun daha da genişlemesine vesile olur. Bizler yaşlılarımızın edindikleri deneyimi, tecrübeyi ve birikimi genç nesillere aktarmaya gayret ediyoruz. Yaşlılarımız sayesinde geçmiş, bugün, gelecek arasında kurulan bağ, ülkemizin daha güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

18-24 Mart tarihleri arasında kutladığımız “Yaşlılar Haftası” toplumumuzu bugünlere ulaştıran, yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi, duyarlılık ve katılımlarının sağlanması açısından önemlidir.

Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır.

Toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın ekonomiye, kültürümüze ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını dileyerek, saygılarımı sunuyorum.

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.