Aksaray'a "AMATEM" Merkezi kurulacak

Aksaray'a "AMATEM" Merkezi kurulacak

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uz. Dr. Zafer Çukurova Aksaray'a geldi...

            KHK Başkanı Çukurova; Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ziyaret ederek Aksaray Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

            Hastanenin fiziki, tıbbi ve personel yönünden Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut'tan bilgi aldı.

            Aksaray Kamu Hastaneleri Birliğini ziyaretinde, Genel Sekreter Op.Dr. Himmet Durgut, Daire başkanları ve hastane yönetimi ile bir araya TKHK Başkanı Uz. Dr. Zafer Çukurova, Aksaray'ın mevcut sağlık yapısı ve 2015 yılı hedefleri hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.

            TKHK Başkanı Uz. Dr. Zafer Çukurova, Yeni Devlet Hastanesinin ihalesinin yapıldığını ve 750 günde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

              Çukurova, değerlendirme toplantısında Aksaray Devlet Hastanesinin Kalp Merkezinin de bu yıl içinde sağlık hizmeti vermeye başlayacağını, anjiyo ve kalp ameliyatlarının Aksaray'da yapılacağını, bu konuda personel eğitimin sürdüğünü ve tıbbi cihazların temin edilmekte olduğunu söyledi.

            Değerlendirme toplantısı sonrasında Aksaray Devlet Hastanesine geçen  Çukurova, hastanenin Kalp Merkezi ile yeni ameliyathanelerinde incelemelerde bulunarak,  2015 yılı içinde Aksaray Devlet Hastanesi Ş.V.Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Kliniğine Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk kreşinin de kurulmasının planlandığını, Aksaray'a alkol ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi olabilecekleri AMATEM Merkezinin kurulacağını da açıkladı. haberfark.net

Bu haber toplam 2136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık