Aksaray’da Aratol ve Eşmekaya depoları ticaret borsasına devredildi

Aksaray’da Aratol ve Eşmekaya depoları ticaret borsasına devredildi

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'ün girişimleri, Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı'nın...

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'ün girişimleri, Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı'nın yoğun çalışmaları ile Toprak Mahsulleri Ofisine ait Aratol ve Eşmekaya tesislerinin ticaret borsasına devir işlemi yapılarak Aksaray'da üreticiler ve tüccarlar adına yeni bir dönem başladı.

Aksaray Aratol Mahallesinde bulunan tesiste 80 bin metrekare alan üzerinde mevcutta 10 bin tonluk yarı mekanik yatay depo, Eşmekaya tesisinde de 44 bin metrekare alan üzerinde 10 bin tonluk yatay mekanik depo bulunduğunu ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aratol ve Eşmekaya tesislerine 60 bin ton kapasiteli lisanslı depoların yapılacağını ifade etti. Özkök, "Bu sayede üreticilerin ve tüccarların teşviklerden yararlanması ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanmasını hedefliyoruz" dedi. Özkök şöyle devam etti: "Bu büyük yatırımın Aksaray'a ve bölgemize kazanılması sürecinde bizlere emeğini desteğini esirgemeyen başta, AK Parti Aksaray Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu'ya, şirket kurulumu ve lisans alma döneminde büyük emek ve gayretleri olan değerli bürokratımız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarımız Cenap Aşçı'ya çok teşekkür ediyorum."

Başkan Hamit Özkök, lisanslı depoculuk sisteminin geliştirilmesi ve yaygın hale getirilebilmesi amacıyla uygulamaya konulan ek teşviklerin üreticilerin sürdürülebilir refah düzeyine katkı sunacağını ifade etti. Gelişen ve değişen dünya tarım piyasalarında aktif ve kalıcı rol almanın en etkili yollarından birinin lisanslı depoculuktan geçtiğini vurgulan Başkan Özkök, bu bağlamda sistemin gelişmesine yönelik son yıllarda atılan somut adımların ve uygulamaya konulan teşviklerin sektörün geleceği adına sevindirici olduğunu söyledi. Özkök, lisanslı depoculuk faaliyetleri kapsamında açıklanan, vergi istisnaları, depo kira desteği, yatırım ve işletme kredisi faiz desteği, üretici ve üretici örgütlerine verilen ilave depo kira desteği ile nakliye ve analiz ücreti desteklerinin tarım sektöründe çığır açacak teşvikler olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum