Aksaray’da binlerce kişi demokrasi ve şehitler için yürüdü

Aksaray’da binlerce kişi demokrasi ve şehitler için yürüdü

15 Temmuz gecesi Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Aksaray’da binlerce kişi demokrasi ve şehitler için yürüdü...

15 Temmuz gecesi Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Aksaray’da binlerce kişi demokrasi ve şehitler için yürüdü.

İstanbul Yenikapı’da start alan ve Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlarında gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler mitingi Aksaray’da da coşkuyla gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde Sağlık Müdürlüğü önünde buluşan binlerce sağlıkçı, demokrasi ve şehitler mitingi kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi. Caddeleri hınca hınç dolduran sağlıkçılara binlerce vatandaşta eşlik ederek ellerinde Türk Bayrağı ile Hükümet Meydanına kadar yürüdü. Demokrasi ve şehitleri anma yürüyüşüne AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Gazi Demir, Gümrük Müsteşarı Cenap Aşçı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, eski Milletvekili Nevzat Palta, daire müdürleri, oda başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Demokrasi ve şehitleri anma yürüyüşü Mehter Takımının mehter marşları ile meydana kadar sürdü. Yürüyüşün ardından binlerce Aksaraylı ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Meydanını doldurdu.

"Dünyadan alacak demokrasi dersimiz yok"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Türkiye’nin tarihi yeniden yazdığını belirterek, “Türkiye aslında dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir. Demokrasiye nasıl sahip çıkılır. Tarihi yeniden baştan yazmıştır. Bu çok önemli. 15 Temmuz ülkemizin, ülkemiz insanının darbe girişimine karşı Amerika’da bulunan çetenin elebaşı, FETÖ terör örgütünün başına karşı darbecilere karşı bir darbenin nasıl püskürtülebileceğini, bütün o tanklar karşısında, helikopterler karşısında, ağır silahlar karşısında bedeni ile nasıl geleceğine sahip çıktığının yazıldığı gün. Türkiye bu anlamda demokrasi tarihine geçecek bir şekilde dünyaya, demokrasimize haykırışıyla, sahip çıkışıyla yeninden bir tarih yazmıştır. Bu saatten sonra dünyadan demokrasi konusunda alınacak bir dersimiz yok. Türkiye’yi bu anlamda incelemeleri gerekiyor. İnşallah bu terör örgütüyle mücadelemizde sonuna kadar devam edecek” dedi.

"Tüm gücümüzü bütün dünyaya gösterdiğimiz gün"

Vali Aykut Pekmez ise, bugünün dünyaya gücümüzün gösterileceği bir gün olduğunu belirterek, “Bugün biliyorsunuz 15 Temmuz’dan itibaren 23 gündür Aksaray’da ve tüm Türkiye’de vatandaşlarımız tüm meydanları doldurup demokrasi için, vatan için, ülkemiz için birlikte meydanları boş bırakmıyoruz. 24’üncü günde de Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Türkiye’de birlik, beraberliğin bütün dünyaya haykırıldığı Yenikapı’dan bütün siyasi oluşumların bir araya geldiği, birlik beraberlik içinde bütün dünyaya bütün gücümüzü göstereceğimiz bir gün olacak. İnşallah bizlerde Aksaray’ımızda 23 gündür meydanları boş bırakmayan vatandaşlarımızla buradan Yenikapı’ya hep beraber eşlik etmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın başkanlığında inşallah bu süreçten birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek çıkacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da, “Halkımız, geleceğine, istikbaline sahip çıktı ve 15 Temmuz akşamı demokrasi için şehit verdi bu ülke. Bu, tarihte milletimiz için bir ilktir. Esasen demokrasi ve şehitler günü de çok anlamlıdır. Dünya tarihinde başka ülkelerde de demokrasi ve şehitler için birlikte anılma ve bir bayram olduğunu düşünmüyorum. Bunun bizim milletimiz içinde bir ilktir. Evet, biz demokrasiyi 1940’larda geçtik ama hiçbir şekilde milletimiz böyle sahiplenme yaşamamıştı. Esasen bu kanlı girişime teşebbüs edenlerde milletin bu işe bu kadar sahip çıktığını düşünmemişlerdi. Milletimiz iradesine sahip çıktı, milletimiz Cumhurbaşkanına sahip çıktı, devletine, verdiği oya, seçtiği milletvekiline, millet meclisine sahip çıktı” dedi.

"Darbe girişiminin amacı karışıklık ve büyük bir kaos oluşturmaktı"

AK Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, darbe girişiminin 16 Temmuz sabahı son bulduğunu belirterek, “15 Temmuz akşamı silahlı bir şekilde başlayan darbe girişimi o gecenin sabahında bitmişti. Ama darbenin bence gerçek amacı bu karışıklıktan sonra ülkede büyük bir kaos oluşturmak ve beklide bir iç savaş çıkarmaktı. 23 gündür süren demokrasi nöbetlerinde darbenin asıl amacı olan bu B planına karşı en güzel cevap verilmiş oldu. Her gün katlanarak büyüyen bir birlik ve beraberlik mesajı dalga dalga bütün Türkiye’ye yayıldı. Bugünde aynı anda Türkiye’nin bütün illerinde demokrasi ve şehitleri anma mitingiyle de bu demokrasi nöbeti taçlandırılmış olacak” dedi.

"Büyük Türkiye’nin diriliş günüdür"

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, “23 gündür meydanlarda milletimize yapılmaya kalkışılan darbe girişimini vatandaşlarımız ile birlikte hep beraber kendilerine darbe edilmek sureti ile nasıl durduğumuzu birlikte gördük. Bugün de, 23 gündür yapmış olduğumuz bu çalışmaları taçlandırmak için buradayız. 15 Temmuz bizim için şunu ifade ediyor. Artık yeniden büyük Türkiye’nin diriliş günüdür, kuruluş günüdür. Malazgirt Savaşı’ndan bu yana Osmanlı’nın yıkılışı ile beraber en büyük ikinci tehlikeyi devletimiz 15 Temmuz gecesi yaşamıştır ama bu tehlikeyi milletimizin basireti, feraseti, fedakarlığıyla hep birlikte meydanlara inerek karşı koyduk” ifadelerini kullandı.

"Bu insanların ellerini değil ayaklarını öpmeliyiz"

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “15 Temmuz’dan beri Aksaraylı vatandaşlarımızla beraber biz burada milli irademizi en gür bir şekilde gösterdik. Her şeyden önce 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vatandaşlarımızın ellerini değil ayaklarını öpmek lazım. İçerdeki ve dışarıdaki düşmanlar şunu gördü ki, milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü halk kendi sağlar. Bu nedenle de bayrağımızın inmemesi, ezanlarımızın dinmemesi için halkımızla beraber biz sonuna kadar mücadeleye hazırız ve varız” şeklinde konuştu.

"Hastane nöbetlerinden meydan nöbetlerindeyiz"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut ise tüm sağlıkçılarla meydanlara yürüdüklerini belirterek, “Çalışan bütün personelimizle beraber 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı bugün başkomutanımızın emriyle sağlık çalışanları ve vatandaşlarımızla yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bizler bütün sağlıkçılar olarak hastane nöbetlerinden meydan nöbetlerinde duruyoruz, durduk, durmaya da devam edeceğiz. Hastalarımızın hayatını kurtarmaktan vatanımızı, milletimizi kurtarmaya her daim hazırız” dedi.

"Şehitlerin çocukları, anneleri, babaları var"

Yürüyüşe katılan ve 15 Temmuz gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Önder Güzel’in kız kardeşi Figen Mutlu, “Şehit ailesi olarak benim buraya gelme nedenim bugünkü son buluşma olduğunu bildiğim için geldim. Bundan sonra kimse unutmasın, sadece bu 24 gün korumak için beklemedik bu vatanı. Bundan sonra da bekleyeceğiz. Bizim şehitlerimiz var ama onların çocukları, kardeşleri, anneleri, babaları var. Bundan sonrada şehitlerin arkasındakiler koruyacaklar bu vatanı, bu milleti. Bunu iyi bilsinler” diye konuştu.

Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.