Aksaray’da Çiftçilere 7 Bin 80 Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı

Aksaray’da Çiftçilere 7 Bin 80 Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı

Aksaray’da meyveciliğin geliştirilmesi, çiftçilerin gelirlerinin çeşitlendirilmesi ile birim alanda daha fazla verim alınması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında çeşitli türlerde 7 bin 80 adet me...

Aksaray’da meyveciliğin geliştirilmesi, çiftçilerin gelirlerinin çeşitlendirilmesi ile birim alanda daha fazla verim alınması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında çeşitli türlerde 7 bin 80 adet meyve fidanı dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Şeref Ataklı, “Başta ceviz olmak üzere meyve bahçelerinin sayısını ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz” dedi. Çiftçilerin uygun olan arazilerinde daha büyük alanlarda meyve bahçeleri oluşturmalarını teşvik ederek desteklediklerini ifade eden Vali Ataklı, İl Özel İdaresi kaynakları ile çiftçilere sağlanan fidan desteğinin devam edeceğini söyledi. Aksaray’da yöreye uygun şekilde ceviz ve diğer meyve çeşitlerinin üretimini arttırmak için çalışma başlattıklarını vurgulayan Vali Ataklı, “Çiftçilerimize bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. 7 bin adet çeşitli türlerde fidan dağıtılıyoruz. 27 çiftçimiz badem, ceviz ve diğer türlerde kapama meyve bahçesi oluşturmuş olacak. Bu durumda ekonomik olarak ilimize önemli bir katkı sağlayacağını önümüzdeki zaman içinde göreceğiz. Biz başta ceviz olmak üzere meyve bahçelerinin sayısın ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz. Özel idare olarak çiftçilerimiz desteklemeye her zaman devam edeceğiz” dedi.

İl Genel Meclis Başkan Vekili Celallettin Kılıç ise yaptığı konuşmasında, 2015 yılında ayrılan ödeneklerle 170 bin fidanın çiftçilere dağıtımlarının yapıldığını ifade etti. İl Özel İdaresinin her zaman çiftçileri destekleyerek yanında olacağını ifade eden Kılıç, Aksaray’da 60’a yakın kapama meyve bahçesinin oluşturulduğunu, çiftçilerin daha çok kazanması meyveciliğin geliştirilmesi için destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da, 5 yıllık olarak hazırlanan Aksaray Tarım Strateji Planında kapama meyve bahçelerinin oluşturulmasının uygulamalarına başladıklarını söyledi. Zabun, 5 yıllık süreçte Aksaray’da meyveciliğin yüzde 1,5 olan oranının daha yüksek rakamlara ulaştırmak ve meyveciliği geliştirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere fidanları Vali Şeref Ataklı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Genel Meclis Başkan Vekili Celalettin Kılıç, İl Genel Meclis Üyeleri Hacı Yapılcan, Mahmut Aktürk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Esat Zengin tarafından dağıtıldı.

Vali Şeref Ataklı hak sahibi çiftçilerden fidanlara iyi bakmalarını isteyerek, dağıtılan fidanların hayırlı olmasını diledi. Vali Ataklı, dağıtılan fidanlarla ilgili yaşanacak olumsuzluklardan ilgili firmanın sorumlu olacağını, belirlenen özellikleri taşımayan veya fidanlarla ilgili olası bir olumsuz durumda fidanların iade edilerek yenisi ile değiştirileceğini sözlerine ekledi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.