Aksaray’da gönüllü arama ve kurtarma ekibi yeniden kuruldu

Aksaray’da gönüllü arama ve kurtarma ekibi yeniden kuruldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) başlatmış olduğu çalışma ile geçtiğimiz yıllarda Aksaray’da oluşturulan ve daha sonra Aksaray Valiliği tarafından fesh edilen gönüllü arama ve kurtarm...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) başlatmış olduğu çalışma ile geçtiğimiz yıllarda Aksaray’da oluşturulan ve daha sonra Aksaray Valiliği tarafından fesh edilen gönüllü arama ve kurtarma ekibi Aksaray’da valilik onayıyla yeniden kuruldu.

Öğretmen evinde bir araya gelen Aksaray AFAD İl Müdürlüğüne bağlı gönüllü arama ve kurtarma ekipleri eğitimlerine yeniden başladı. Aksaray’da yeniden kurulan bu ekip gölcük depremi, Konya Zümrüt Apartmanı, Silifke sel baskını, Konya Taşkent kız yurdu patlaması gibi önemli görevlerde yer almıştı. 10 kişilik dağ arama ve kurtarma ekibi ile 8 kişilik su altı ekibi Aksaray ve çevre illerde meydana gelen olaylara anında müdahale edecek. 20 kişilik arama kurtarma ekibi Hasandağı başta olmak üzere Niğde Aladağlar, Erciyes dağında kaybolan dağcılara da müdahale ederek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde ilerinde geçtiğimizi yıllarda birçok olaya müdahale etmişti.

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya