Aksaray'da hedef, "Sıfır atık, temiz çevre"

Aksaray'da hedef, "Sıfır atık, temiz çevre"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Aksaray’da önemli bir farkındalık programı gerçekleştirilecek.

Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında içerisinde STK’lar ve gençlerinde yer alacağı farkındalık programı 17 Mayıs Cuma günü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapılacak.

Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı  öncülüğünde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve gençlerin katılacağı etkinlikte daha yaşanabilir bir çevrenin önemine vurgu yapılarak çocuklarda çevre bilincinin en iyi şekilde oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

-Plastik, kâğıt ve cam atıklar geri dönüşüme

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanarak yarınlara temiz bir dünya bırakmak için toplumun ‘Sıfır Atık’ hareketine davet edileceği etkinliklerde plastik, kâğıt ve cam atıkları getiren öğrencilere içerisinde çeşitli hediyelerin bulunduğu bez çantalar dağıtılacak.

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.