Aksaray'da kadınlara önemli aktivite merkezi

Aksaray'da kadınlara önemli aktivite merkezi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme ve Kadın Aktivite Merkezi’nde eğitim gören hanımlara yönelik yeni mekân hazırladı.

ADESE alışveriş merkezlerinde Aksaray Belediyesi’ne ait 533 metrekarelik kapalı alan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla AKMEKli hanımlara tahsis edildi.

Başkan Yazgı, AKMEK’te düzenlenen sertifika töreni sonrası yaklaşık 80 hanım kursiyerle birlikte ADESE’ye giderek hanımlar için yapılan yeni yerde inceleme yaptı ve hanımlardan burada neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesi’nin hanımlara yönelik hizmetlerinin devam edeceğini ifade ederek şunları belirtti.

“Biliyorsunuz Belediyemize ait mevcut AKMEK binamız artık dar ve yetersiz hale geldi. Yeni kurslar açmamıza engel oluyordu. Yeterli kapasiteye sahip olmuyordu. Biz o nedenle ADESE’de AKMEK için çok büyük ve geniş bir mekân hazırladık. 50 metrekare depo alanı,100 metrekare mutfak ve kafeterya alanı, 385 metrekare sınıf ve sergi alanı olmak üzere toplam 533 metrekarelik bir kapalı alanı hanımlara tahsis ettik. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Allah izin verirse 10 güne kadar bitirip hanımların ve tüm halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

AKMEK’in yeni yerine hayran kalan hanım kursiyerler ise böylesine büyük bir mekânı Aksaray’a kazandırdığı için Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür etti. 

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat