Aksaray'da Kapalı Sistem Sulama Projesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Aksaray'da Kapalı Sistem Sulama Projesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Uluırmak (Mamasın Barajı) sulaması yenileme projesi çalışmaları ile ilgili bilgi verdi...

Altınsoy, “DSİ Aksaray’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aksaray ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.” dedi.

Çalışmaları devam eden Aksaray Uluırmak (Mamasın Barajı) Sulaması Yenileme Projesi tamamlanması ile Aksaray il merkezi başta olmak üzere 18 adet çevre yerleşim yerine hizmet edecek olup 214.200 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacağını belirten Başkan Altınsoy, “Projeye 19.07.2017 tarihinde başlanmış olup, 07.02.2021 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. CTP Borulu olarak projelendirilen Ana İletim Hattı ile Sağ Sahil İletim Hattı`nın şehir içi geçiş kısmı Çelik Borulu olarak revize edilmiştir. Topakkaya Kasabası mevkiinde yaklaşık 2 km Ø 2800 mm çapında CTP boru montajı tamamlanmış olup diğer kısımlarda da çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Genel olarak % 5 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Projenin bitmesi halinde 214.200 dekar arazide bölge halkı modern (damlama, yağmurlama) sulu tarım yaparak klasik şebekeye göre % 40 su tasarrufu sağlanacaktır.

520 milyon TL toplam maliyeti olan Aksaray Uluırmak (Mamasın) Sulaması Yenileme Projesinin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 38 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Şehrimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 4666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum