Aksaray’da Muhtarlar Günü kutlaması

Aksaray’da Muhtarlar Günü kutlaması

Aksaray’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kent meydanında düzenlenen törenle kutlandı.Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan programa Vali Vekili Armağan Önal, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aile ve...

Aksaray’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kent meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan programa Vali Vekili Armağan Önal, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik ve çok sayıda muhtar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, “19 Ekim muhtarlarımızın kutlama günü. 19 Ekim’de 187 yıl önce Türkiye’deki ilk seçim muhtar seçimi. O günden bugüne kadar 187 yıldır muhtarlık var. Meclis yokken Osmanlı’da 2. Mahmut döneminden bugüne kadar muhtarlığımız devam etmiştir. Biz muhtarlığımız devam ettiği müddetçe halkla hükümet arasında köprüyüz. Türkiye’de geçen yıl kutlanmıştı fakat Aksaray’da ilk kutlanıyor. Bu Türkiye genelinde bir ilk. Bundan sonra her yıl 19 Ekim’de burada toplanacağız” dedi.

Aksaray’ın Tacin Mahalle Muhtarı İbrahim Telli ise, “Artık muhtarların da Türkiye’de bir değeri, kıymeti ve görevi olduğu aşikar su yüzüne çıktı. Biz de buna göre vatandaşlara nasıl hizmet yapacağımızı, hizmetleri nasıl alacağımızı, gün geçtikçe daha da muhtarlar önem kazanıyor” diye konuştu. Aksaray’a bağlı Doğanlarla Köyü Muhtarı Ekrem Oksaş da, “Bugün bizim günümüz. Bütün Türkiye genelindeki muhtarların günü” dedi.

Konuşmaların ardından kutlama programı sona erdi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.