Aksaray’da Ramazan denetimleri artarak devam ediyor

Aksaray’da Ramazan denetimleri artarak devam ediyor

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında gıda denetimleri artarak devam ediyor.

Yapılan denetimlere iştirak eden Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav yaptığı açıklamada rutin denetimlere ek olarak Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerini artırarak yaptıklarını söyledi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Saklav, “Ekmek ve pide, unlu mamuller, pastacılık ürünleri, tatlı üretim yerleri başta olmak üzere Ramazan ayı boyunca yemek üretim, toplu tüketim ve satış yerlerine yönelik denetimlerimiz kesintisiz devam ediyor. Bununla birlikte ramazan kolisi hazırlayan iş yerleri ''ramazan paketi'' adı altında muhtelif gıdaların satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yapılan denetimlerde, ramazan paketlerinin içindeki gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygunluklarına bakılmıştır.  5996 sayılı Kanunu kapsamında ramazan ayı boyunca denetim ve kontroller hız kesmeden devam edecektir. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımlar yapılacaktır." dedi. Ayrıca işletme yetkilisine denetim sırasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

thumbnail_dsc_2686.jpgthumbnail_dsc_2703.jpgthumbnail_dsc_2734.jpg

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.