Aksaray’da Teröre Karşı Birlik Ve Beraberlik Yürüyüşü

Aksaray’da Teröre Karşı Birlik Ve Beraberlik Yürüyüşü

Aksaray’da, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından terörü lanetleme yürüyüşü gerçekleştirildi.

Aksaray’da, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından terörü lanetleme yürüyüşü gerçekleştirildi.

Zaman Birlik Zamanı adı altında yapılan yürüyüşe Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sivil toplum örgütü başkanları, AK Parti il yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Cami’de kılınan öğle namazının ardından cami avlusunda bir araya gelen STK başkanları, ellerinde Türk bayrakları ile cami önünden Hükümet meydanına kadar yürüdü.

Burada sivil toplum örgütleri adına bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, Ankara’da yaşanan terör saldırısının Aksaray’ın tüm kurum ve kuruluşları olarak herkesi derinden üzdüğünü belirterek, hayatını kaybeden 37 insanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır yaralılara acil şifa diledi, namertçe yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadı.

Başka ülkelerde böyle durum söz konusu olduğunda tüm fikir akımlarının birlik içinde hareket ettiğini belirten Dağdaş, şunları söyledi: "Ülkemizi her fırsatta kaos ortamına sürüklemek için dur durak bilmeyen bu belaya karşı her zamankinden daha fazla vahdet bilinci ile hareket etmek ve devletimize destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Olayın failleri belliyken uzantıları yüce meclisimizde yer işgal ederek onun millet nezdindeki yerini küçük düşürmektedir. Bu durum bizi derinden üzmektedir.”

"BİZ TERÖRÜN HER ŞEKLİNİ LANETLİYORUZ"

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray’ın sivil toplum örgütleri ile birlikte Aksaray halkının birlik ve beraberlik içerisinde bir yürüyüş yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Ankara’da meydana gelen patlama bizi derinden üzdü. Suçsuz günahsız insanların ölümüne neden oldular. Biz terörün her şeklini lanetliyoruz. Dili, dini, ırkı, insanlarımız ne olursa olsun kardeşçe bu ülkede yaşayacağız. Bu tür olayları lanetliyoruz. Türkiye’nin gücü büyük. Kimse ülkemizi bölmeye yeltenmesin. Buna güçleri yetmez. Bayrağımızı, birliğimizi, dirliğimizi kimsenin bozmaya gücü yetmez. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz.”

"BİZİM GÜCÜMÜZÜ KİMSE YIKAMAZ

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, şehrin meydanında terörü lanetlediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, büyük ve güçlü bir devletiz. Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kimse ne içeriden ne de dışarıdan yıkamaz. Biz bu inanca sahip bir birlikteliğiz, bir topluluğuz. Biz bunu Aksaray’da göstermek amaçlı STK’larımız ile birlikte tüm Türkiye’ye duyurmak, hükümetimizin, devletimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istedik. Terör, son silahını bırakana kadar da bu şanlı mücadelenin devam edeceğini duyurmak istiyoruz.”

"KÖTÜ EMELİ OLANLAR BAŞKA HAYAL KURSUN"

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de, kahpe ve kalleşlere karşı birlik ve beraberlik vurgusu yapmak adına bir toplantı yapıldığını belirterek, terör olaylarında canını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçak ise, terörün dini, dili ve ırkı olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz 79 milyon insan ile bir arada yaşamak zorundayız. Ama maalesef böyle içimizde bu birlikteliği özellikle son dönemlerde Türkiye’nin büyümesi ile alakalı bozmak isteyenler var. Buna kıskançlık diyebiliriz. Lanet olsun. Umarım bu Ankara’da yaşanan olay son olur. İnşallah Mevlam bundan sonra şehit verdirmez. Bu tür patlama olayları yaşanmaz inşallah.”

Yapılan konuşmaların ardından hoca eşliğinde dua edildi.

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.