Aksaray’da yamaç paraşütü kayıtları devam ediyor

Aksaray’da yamaç paraşütü kayıtları devam ediyor

THK ücretsiz havacılık kurslarıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandırıyor.Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezinde 10 Haziran - 23 Haziran tarihleri arasında P2 yamaç paraşütü kursu düzenliyor.

Gerekli evrakların temininden sonra Türk Hava Kurumu Aksaray Şubesi’ne başvuran kursiyerler kayıt işlemini tamamladıktan sonra, THK Merkezi tarafından uygun şartları taşıyıp taşımadığını araştırıyor ve kursiyer hangi eğitime katılacağını, zamanını ve günü hakkında seçimini yapabiliyor.

THK tarafından verilen eğitimlerin, uluslararası havacılık standartlarına göre düzenlendiğini kaydeden THK Aksaray Şube Başkanı Hamit Özkök, "Havacılık faaliyetleriyle milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yamaç paraşütü

Yamaç paraşütü, çok hafif hava araçları içerisinde en hafifidir. Kolay taşınabilir olması sayesinde, yolu olmayan tepelerden kalkış yapılabilir. Özel kalkış-iniş pisti gerektirmez. Doğal kaldırıcı kuvvetleri kullanarak saatlerce havada kalabilir, bulutlara kadar yükselebilir ve kilometrelerce mesafeler kat edebilirsiniz

Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.