Aksaray'da yapılan bu denetimler sağlıklı ve taze balık için!

Aksaray'da yapılan bu denetimler sağlıklı ve taze balık için!

İnsan sağlığının korunmasına çok büyük önem veren Aksaray Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle, kentin muhtelif yerlerinde balık satışı yapan işyerlerini denetledi.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekipleri, ortaklaşa gerçekleştirdikleri denetimle, şehirdeki tüm balıkçıları denetimden geçirerek, bayat balık satmamaları konusunda uyarıda bulundular.

Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım Müdürlüğü yetkilileri, yapılan denetimler sırasında Balık satan esnafları, soğuk hava depolarında balık saklama şartları konusunda bilgilendirdiler.

Yetkililer, ayrıca satılmayıp elde kalan ve bayatlayan balıkların insan sağlığına zarar vereceğini ve gıda olarak tüketildiğinde zehirlenmelere sebep olacağı konusunda da balıkçı esnaflara uyarıda bulundular.

Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Kontrol Şubesi yetkilileri, yapılan denetimlerde Aksaray’da satılan balıkların insan sağlığına uygun olduğunu, ancak bu konudaki denetimlerin devam edeceğini belirttiler.

haberfark.net

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.