Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Aksaray'da Yaza Ağrısız ve Fit Girmenin Yolu

 Yaz ayları geliyor. Havalar ısınmaya başlayacak ve artık yazlık kıyafetler dolaplardan çıkacak. Kış aylarında alınan kilolar göze batacak. Kiloların sadece estetik olarak değil farklı sorunları da beraberinde getirdiğini biliyoruz. Fiziksel ağrılarla kilolar arasında bağlantı kurmak için çokta zorlanmaya gerek yok. Ağrısız bir yaz geçirmek ve ağrısız bir hayat geçirmek her yaştan bireyin isteğidir.  Yazı fit ve ağrısız bir şekilde geçirmek mümkün mü?

Yaz aylarının kas-iskelet sisteminin hoşlandığı aylar olduğunu biliyoruz. Bu aylarda kasların gevşemesi, spazmların yani kulunçların rahatlaması herkesin kendini iyi hissetmesini sağlar. Hal böyle iken olumsuzluklarda olabilmektedir. Klima kullanımı, terlemenin üşütülmesi, cereyanda kalma ve hava değişimleri gevşemiş olan kasları hızlı bir şekilde spazma götürebilir. Bu spazmlarda size ağrı ve hareket kısıtlılığı olarak dönebilir. Bu yüzden yazı ağrısız ve rahat geçirebilmek için şimdiden tedbirlerimizi almak gerekiyor. Kış ayında alınan kiloların verilmesi bunun başlangıcı olabilir. Fazla kilolar kas-iskelet sistemine binen yükün artması demektir ve ağrılar varsa çoğalması yoksa da oluşmasına temel hazırlar. Yaz aylarının bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt kulunçları, yumuşak doku romatizması yani fibromyalji ve diğer rahatsızlıklarda sıcak hava ile birlikte rahatlama olur. Bu rahatlamayı avantaja çevirmek elinizdedir. Ağrıların azaldığı dönemlerde fizyoterapistiniz tarafından oluşturulmuş egzersiz reçetenizi uygulamaya koyarak güzel bir adım atabilirsiniz. Yüzme gibi sporlardan faydalanabilir kas kuvveti yanında germe ve stabilizasyon egzersizleri içeren faaliyetlere yönelebilirsiniz.

Yaz aylarını fırsata çevirmek ağrılardan korunmak elinizde… Kaslarınızın rahatlamasını fırsat bilerek kalıcı rahatlama elde etmek imkânsız değil. Hangi yaşta olursanız olun bu bedenle ömrünüzü geçireceksiniz. Bedenin ilacı egzersizdir. Harekettir. Bunun temeli de ağrısız kaslardır. Spazm yoğunluğu olan bir kasa egzersiz yaptırmak oldukça zordur. Spazmlı kas ağrı ile karşı koyabilir size. Bu ağrıların ortadan kalktığı yahut azaldığı dönemleri iyi değerlendirmek gerekir. Sağlıklı yaşam ağrısız bir vücut hayal değildir. Her işin emek istediği gibi sağlıkta emek ister.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 819 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.