Aksaray’daki engelli ve hükümlü vatandaşlara maddi ve manevi destek verildi

Aksaray’daki engelli ve hükümlü vatandaşlara maddi ve manevi destek verildi

Aksaray’da HibeDesteği Dağıtım töreni ve Engelli Zirvesi gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği Aksaray Belediyesi ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde hibe desteği dağıtım töreni ve 5. Aksaray Engelli Zirvesi iftar programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile başlatılan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Aksaray’da HibeDesteği Dağıtım töreni ve Engelli Zirvesi gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği Aksaray Belediyesi ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde hibe desteği dağıtım töreni ve 5. Aksaray Engelli Zirvesi iftar programı düzenlendi.

Selçuk öncülüğünde yürütülen “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında dezavantajlı guruplar arasında hibe desteği almaya hak kazanan 10 engelli ve 8 eski hükümlü olmakla beraber kendi işini kurmak için 50. 000 liraya kadar hibe desteği çekleri düzenlenen törenle verildi.

Programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, il müdürleri, STK temsilciler, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından ilk olarak sıfır atık projesi kapsamında engelli ve engelli annelerin kursiyer olarak katıldıkları bez çantasısergisini açıldı

Program, Özel çocukların mehter ve sema gösterilerinin ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua ile devam etti. İftar yemeği sonrası protokol konuşmaları yer aldı.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Hibe Desteği Dağıtım töreni ve 5. Engelli Zirvesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı konuşmada Aksaray Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ifade ederek “Bu programı kurumlarımızla müştereken ortak olarak organize etmiş bulunmaktayız. Siz sevgili kardeşlerimiz ile engelli kardeşlerimiz ile beraber olmanın mutluluğu ve heyecan içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizlerde Aksaray belediyesi olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeye, onlara öncelik vermeye, onların yaşam içerisindeki karşılaştığı sorunlara çözüm getirme noktasında elimizden gelen gayreti bundan önce sürdüğümüz gibi bundan sonra sürdüreceğiz.  Engelli dostlarımızın başarısı hepimizin başarısıdır. Bu alanda yapacağımız çalışmalar ve sizlerin yapacağız çalışmalarda her zaman yanında olacağız. Engelli vatandaşlarımız, hem şehrimizde hem ülkemizde hem de bakanlık nezdinde ve belediye nezdinde çalışmalarımızın içerisine dahil edilecektir. Ben şimdiden hepinizin Kadir gecesini ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

aksaray-yardim.jpg7-052.jpg8-031.jpg

 

Bu haber toplam 1688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.