Akşehir Belediyesi’nden Nasreddin Hoca konulu ulusal yarışma

Akşehir Belediyesi’nden Nasreddin Hoca konulu ulusal yarışma

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokullar arası "Ulusal Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması" düzenliyor.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokullar arası "Ulusal Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması" düzenliyor.

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu yarışma ile kültürel mirası ve bu miras içerisinde yer alan ünlü halk bilgesi, devrinin ilim adamı Nasreddin Hoca'yı daha geniş kitlelere tanıtmak, kültürler ve ülkeler arası iletişime, paylaşıma katkıda bulunmak amaçlanıyor. Ayrıca, Nasreddin Hoca'nın kişiliğinde ülkemiz ve insanını gerçek kültürü ve gerçek yapısıyla tanıtmak, Nasreddin Hoca'nın dünya kültürünün zenginlikleri kapsamında algılanması, tanıtılması, hak ettiği ilgiyi bulmasını sağlamak, Nasreddin Hoca fıkralarının ülke çapında ilkokul düzeyindeki öğrenciler tarafından canlandırılmasının yapılmasını sağlamak hedefleniyor. Bunun yanında, ilkokul düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, estetik duyum, sahne sanatı beğenilerini geliştirmek, tiyatro sanatının gelişimine katkıda bulunmak, ders dışı sanatsal etkinliklerde bulunma alışkanlığı ve zevkinin oluşmasına katkı sağlamak, hoşgörü, başkalarına saygı, bilginin yaşama aktarılması, kendini ifade etme, üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılması gibi kazanımları sağlamak amaçlanılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün ilkokul öğrencileri katılabilecek

Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Belediyemiz ile Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliği çerçevesinde ulusal düzeyde Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma yarışması düzenliyoruz. Bu yarışmalar 81 ilimizde gerçekleşecektir. İl birincilerini Nasreddin Hoca Anma Etkinlikleri düzenlediğimiz 24-26 Ekim tarihlerinde Akşehirimizde konuk ederek burada Türkiye birincisini seçeceğiz. Türkiye birincisini seçmeden önce Akşehirimizde bölge birincilerini tespit edecek, bölge birincileri arasından da Türkiye birincisi seçilmiş olacaktır. Bu yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı bütün ilkokullarımızın öğrencileri katılacak. Bu sene bu etkinliğimizi ilk kez gerçekleştireceğiz. Bu fıkra canlandırma yarışmalarıyla 81 ilimizde inşallah Nasreddin Hocamız Akşehirimiz tanıtılmış ve takdim edilmiş olacak. Nasreddin Hocamızın o güzel mesajları da çocuklarımıza iletilmiş ve çocuklarımız bu mesajları daha yakından öğrenmiş olacaklardır" dedi.

Türkiye birincisine 20 bin TL

Geçtiğimiz yılki Nasreddin Hoca Anma Etkinliklerinde bu yarışmayı ilçe bazında yaptıklarına dikkat çeken Başkan Akkaya, "Geçen yıl Nasreddin Hoca Anma etkinliklerinde Akşehirimizdeki İlkokullar ve Ortaokullar arasında bu fıkra canlandırma yarışmasını düzenlemiştik ve orada gördüğümüz ilgi ve güzel sonuç sayesinde bu yıl yarışmamızı Türkiye genelinde yapmayı hedefledik. Buradan Milli Eğitim Bakanımıza ve Bakan Yardımcımız Orhan Erdem beye teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar onların desteğiyle yarışmalarımızı Türkiye geneline yaymış olduk. Bu yapılacak yarışmanın sonucunda ise Türkiye birincimize 20 bin TL ödül, Türkiye ikincisine 15 bin TL ödül, Türkiye üçüncüsünü de 10 bin TL ödül vereceğiz. Yine bölge birincilerini de unutmayalım diyerek onları da ödülsüz bırakmayacağız. Bölge birincilerine mansiyon ödülü, Nasreddin Hoca Özel Ödülü, Nimetullah Nahcivani Özel Ödülü, Seyyid Mahmut Hayrani Özel Ödülü, Akşehir Belediyesi Özel Ödülü verilecek ve bu özel ödüllerde 2 bin TL değerinde olacaktır. Yarışma için şehrimize gelen öğrencilerimizi Akşehir Belediyemizce misafir ederek Akşehirimizi tanıtacağız. Ekim ayında inşallah Akşehirimizin dolup, dolup taşacağını ümit ediyor, güzel bir etkinlik olacağına yürekten inanıyorum. Bu yarışmada emeği geçen özellikle Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarımıza, bu konuda desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerimize ve 81 ilimizdeki bu yarışmaya katılan öğrencilerimize, onları bu fıkra canlandırma yarışmasına hazırlayacak olan öğretmenlerimize ben şimdiden teşekkür ediyor, yapacağımız etkinliğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Son başvuru 10 Mart 2017

Türkiye genelindeki tüm özel ve resmi ilkokulların katılabileceği yarışmaya son başvuru tarihi 10 Mart 2017 olarak belirlendi. Yarışmada, ilçe bazında yarışmaya katılan okullar arasında ilçe birincileri belirlendikten sonra ilçe birincileri için il birincisi belirleme yarışması yapılacak. İl birincileri için de Akşehir'de bölge birincilerinin belirlenmesi amacıyla bir yarışma daha yapılacak. Son olarak da Türkiye birincisinin belirlenmesi için 26 Ekim 2017 tarihinde Akşehir'deki Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında final yarışması yapılacak. Yarışmada, Birincilik Ödülü 20 bin TL, İkincilik Ödülü 15 bin TL, Üçüncülük Ödülü 10 bin TL, mansiyon ödülü 2 bin TL Nasreddin Hoca Özel Ödülü 2 bin TL, Nimetullah Nahçivani Özel Ödülü 2 bin TL, Seyyid Mahmud Hayrani Özel Ödülü 2 bin TL ve Akşehir Belediyesi Özel Ödülü 2 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.