Akşehir Belediyesi’nden özel eğitim sınıflarına kırtasiye seti ve materyal desteği

Akşehir Belediyesi’nden özel eğitim sınıflarına kırtasiye seti ve materyal desteği

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçe genelindeki okullarda bulunan özel eğitim sınıflarına kırtasiye seti ve...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçe genelindeki okullarda bulunan özel eğitim sınıflarına kırtasiye seti ve materyal desteğinde bulundu.

İlçe genelindeki üç ilkokul, üç ortaokul ve bir lisede bulunan özel eğitim sınıflarındaki 44 öğrencinin yararlanacağı bu yardım münasebetiyle Akşehir Cumhuriyet İlkokulu'nda sembolik bir tören düzenlendi. Programa, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü H. Emrullah Öztürk, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Süleyman Köse katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu'ndaki özel eğitim sınıfında öğrencilerle sohbet eden Başkan Akkaya ve beraberindekiler öğrenciler tarafından işaret diliyle söylenen ilahiyi de izlediler. Engelli vatandaşlara destek olmanın bir insanlık görevi olduğuna vurgu yapan Başkan Akkaya, "Akşehir Belediyesi olarak Akşehir'imizdeki İlkokullarda 3, ortaokullarda 3 ve lisede 1 sınıf olmak üzere toplam 44 öğrencimize dönük eğitim materyallerini temin ettik. Bu hafif zihinsel engelli yavrularımızın eğitimini daha kolaylaştırmak, eğitimde daha başarı olmaları adına Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talepleri doğrultusunda bu taleplerini yerine getirdik. Bugün sembolik olarak bu okulumuzdaki bu sınıfımızda yavrularımıza materyalleri takdim ettik. Biz her zaman zihnimizdeki ve sevgimizdeki engelleri kaldıralım ki, bu kardeşlerimiz hiçbir engelle karşılaşmasın. Engelsiz bir hayatla, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin hedeflediği muasır medeniyete, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep birlikte el ele gönül gönüle ulaşalım. Bu vesile ile engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü'nü bir kez daha kutluyorum. Akşehir'imizde her geçen gün onlara dönük altyapı çalışmalarını sürdürerek onların daha engelsiz daha kolay bir yaşam sürmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan da, yaptığı konuşmada, "Başkanımıza bu güzel düşüncesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Akşehir'imizde kendisinin eğitime olan vermiş olduğu katkısı malum. Dünya Engelliler Günü münasebetiyle böyle bir faaliyette bulunmaları bizleri oldukça sevindirdi ve onurlandırdı. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze, ekibine ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Akkaya ve beraberindekiler öğrencilere kırtasiye setleri ve materyalleri takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akşehir Belediyesi’nden özel eğitim sınıflarına kırtasiye seti ve materyal desteği

Akşehir Belediyesi’nden özel eğitim sınıflarına kırtasiye seti ve materyal desteği

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4023 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim