Akşehir’de 20 Bin 822 Öğrenci Karne Aldı

Akşehir’de 20 Bin 822 Öğrenci Karne Aldı

Konya’nın Akşehir ilçesinde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 20 bin 822 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.Akşehir İlçesi Nihat Dayanık İlkokulu’nda ilçe protokolünün d...

Konya’nın Akşehir ilçesinde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 20 bin 822 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Akşehir İlçesi Nihat Dayanık İlkokulu’nda ilçe protokolünün de katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Eği, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Kredi Yurtlar Kurum Müdürü Bünyamin Efe, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Nihat Dayanık İlkokulu’nda ilk olarak 1-B sınıfının öğrencilerinin karne heyecanına ortak olan ilçe protokolü, ilk kez karne alan öğrencileri tebrik ederek onlara karnelerini dağıttı. 1-C sınıfına geçen protokol bu sınıfta da başarılı öğrencilere takdir ve teşekkür belgelerini verdi.

Karne töreni sırasında bir konuşma yapan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Bir eğitim öğretim yılının sonuna daha geldik ve bugün karne günü, heyecanlı bir gün. Çocuklarınızda bu heyecanı görüyoruz. Bu şuna benziyor; hasat mevsimi, yani tohumu attık, çapaladık, suladık, baktık ve hasat mevsimi geldi, ne ektiysek onu toplayacağız. Öğrencilerimiz bir yıl içerisinde öğretmenlerinin verdiği dersleri, ödevleri ne kadar gayretli yaptılarsa, sonuçta da karnede onlar not olarak karşılarına çıktı. Dolayısıyla notlar; öğretmenlerimizin, anne ve babalarımızın ve öğrencilerimizin ortak çalışmasının bir eseridir. Onun için buradan hepimize bir pay çıkarmak lazım. Bizler çocuklarımıza ne verdiysek karnede de onu görüyoruz. Aslında sadece onların değil, hepimizin notlarını görüyoruz. Ama ben öyle zannediyorum ki, Akşehir’de bu eğitim öğretim yılında yoğun bir gayret yoğun bir çalışma sonucunda öğrencilerimiz iyi bir eğitim öğretim yılını geride bırakıyor. Biz sene içerisindeki pek çok faaliyette bunları gördük. Özellikle ben öğrencilerimize güzel bir tatil diliyorum, tatili değerlendirsinler. Sevgili çocuklarımıza, değerli öğretmenlerimizi de bu eğitim öğretim yılında gösterdikleri başarılı gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onların gayretini, onların emeğini biliyorum Aileleri ile birlikte güzel bir tatil diliyorum” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, “Tatilde inşallah bol bol oynasınlar, kitap okusunlar, dinlenmiş bir şekilde bir sonraki yıla hazır olsunlar. Öğrencilerimizle beraber öğretmenlerimize ve velilerimize de iyi tatiller dinlenmelerini diliyorum ve öğrencilerimizi başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu..

Protokol üyeleri, tören sonunda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Bu haber toplam 1363 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim