Akşehir’de 37 Kilometrelik Doğalgaz Hat Döşemesi Tamamlandı

Akşehir’de 37 Kilometrelik Doğalgaz Hat Döşemesi Tamamlandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde 37 kilometrelik doğalgaz hat döşeme çalışması tamamlandı.

Konya’nın Akşehir ilçesinde 37 kilometrelik doğalgaz hat döşeme çalışması tamamlandı.

Akşehir’de doğalgaz dağıtım şebekesinin ilgili mevzuata uygun olarak planlanması, projelendirilmesi, inşası, işletilmesi, bakımı, genişletilmesi ve bu şebeke ile doğalgazın abone ve serbest tüketicilere teslim edilmek üzere nakdi ve perakende satışı ile müşteri hizmetlerini yerine getirmesi faaliyetleri için lisans verilen ENERYA şirketi, Akşehir’deki Doğalgaz Dağıtım Hattı inşaat çalışmalarını devam ettiriyor.

Hatların geçtiği sokak ve caddelerdeki çalışmalarla ilgili zaman zaman şikayet aldıklarını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Enerya Gaz Dağıtım Firması, Alt Yüklenici Firma ile yapılan görüşmelerde 2016 yılı içerisinde 65 kilometre olarak planlanan doğalgaz hattı inşaat çalışmalarında şu ana kadar 37 kilometrelik hattın döşenmesi işleminin tamamlandığı bildirilmiştir. Doğalgaz hattı döşeme çalışmaları tamamlanan sokak ve caddelerdeki kaplamanın yapılmadan önce bölge, bölge boru hatları testlerinin yapılması gerektiği tarafımıza iletilmiş ve ilk test 3 Haziran tarihinde tamamlanmıştır. Testleri tamamlanan bölgelerde ise Büyükşehir Belediyesince koordineli olarak yol tamiri işlemleri yapılmaktadır. Akşehir Belediyesi olarak yer yer yol tamirine, özellikle de granit taş tamiri çalışmalarına destek veriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada kalıcı rahatlıklar için geçici rahatsızlıklara göğüs gerilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Değerli hemşehrilerimize bu konudaki anlayışlı tutumları için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca şehrimizde 38 kilometrelik elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışması başladı. Yakın zamanda kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma çalışmalarına da başlanacak ve yine yağmur suyu drenajı proje ihalemiz de yapıldı. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Akşehir’imizin alt yapı anlamındaki sıkıntılarının büyük bir çoğunluğu son bulmuş olacak” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi