Akşehir’de engellilere çifte bayram

Akşehir’de engellilere çifte bayram

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki engellilere ikinci bir bayram daha yaşatarak, ihtiyaç sahiplerine 25 akülü araç ve 5 tekerlekli sandalye hediye etti.Akşehir Be...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki engellilere ikinci bir bayram daha yaşatarak, ihtiyaç sahiplerine 25 akülü araç ve 5 tekerlekli sandalye hediye etti.

Akşehir Belediyesi tarafından ’Engelsiz Hayat Projesi’ kapsamında engelsiz yaşam için ilçe genelinde belirlenen ihtiyaç sahibi engellilere akülü engelli aracı ile tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Kurban Bayramı öncesi engelli vatandaşların ve ailelerinin ikinci bayramı yaşamasını sağlayan araç dağıtım töreni, Akşehir Belediyesi itfaiye hangarı önündeki alanda gerçekleştirildi. Araçların dağıtım törenine; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, kamu kurum müdürleri, engelli araçlarını alacak vatandaşlar ve aileleri ile Akşehir Sevgi Evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Milletvekili Baloğlu ve Başkan Akkaya tören öncesi engellilerle ilgilenerek, araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. Akşehir genelinde önceden belirlenen 30 engelliye akülü araçları ile tekerlekli sandalyeleri törene katılan protokol tarafından teslim edildi. Dağıtıma koltuk değnekleri, manuel araçları ya da ailelerinin kucaklarında gelen engelliler akülü araçlarına ve tekerlekli sandalyelerine kavuştuklarında duydukları sevinç görülmeye değerdi. Yetkililer tarafından teslim edilen araçların nasıl kullanılacağı vatandaşlara anlatılarak deneme sürüşleri yaptırıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada, “Bugün bayram öncesi ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize, 25 tane akülü engelli aracı, 5 adette tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 250 adet akülü engelli aracı, 94 adette tekerlekli sandalye dağıttık. Bugün dağıttığımız araçlarla bu sayıyı daha yukarılara tırmandırmış olduk. Bayram öncesi engelli kardeşlerimize bu araçların hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kazasız, belasız, sağlıklı, huzur dolu günlerde bu araçları kullanmalarını diliyorum. Servis noktasında, akü noktasında herhangi bir ihtiyaçları olduğu takdirde de belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Tüm engelli vatandaşlarımıza tekrar hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya