Akşehir’de Öğretmenler Günü Etkinlikleri

Akşehir’de Öğretmenler Günü Etkinlikleri

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Konya’nın Akşehir ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.Akşehir’deki ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saat 09.15’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki...

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Konya’nın Akşehir ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Akşehir’deki ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saat 09.15’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından etkinliklere Akşehir Kültür Merkezi’nde devam edildi. Akşehir Kültür Merkezi’ndeki tören, ilçe protokolü tarafından öğrencilerin, Öğretmenler Günü münasebetiyle yapmış olduğu resim sergisinin açılışı ile başladı. Serginin açılmasından sonra Selçuklu Anadolu Lisesi’nce hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programına geçildi.

Programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez ilçe protokolü, okul idarecileri bazı kamu kurum müdür ve amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını Akşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından Emekli olan öğretmenler adına emekli öğretmen İsmail Hakkı Koç bir konuşma yaptı. Emekli olan öğretmenlere İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin tarafından hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından tören okunan şiirler ve 27 aday öğretmenin yemin töreni ile devam etti. Öğretmenler tarafından yapılan müzik dinletisinin ardından program, Tarık Buğra Anma etkinlikleri ve Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışma ve spor müsabakalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere törene katılan protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile sürdü.

Program sonunda öğretmenler tarafından yapılan halk oyunu gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya